Azi vă propun o altă rețetă simplă, dar gustoasă, zic și sănătoasă (eu folosesc vase cu frigere fără ulei, dar oricum o lingură de ulei într-un vas teflonat, dacă nu îl lăsați să fumege, e la fel de bun) . E o rețetă care poate fi făcută repede și iarna și vara. În jumătate de oră e gata.Vă îndemn din nou să cumpărați și să folosiți paprika afumată, va schimba complet gustul mâncării voastre.
INGREDIENTE:
Măsura ceașcă =240 ml
-8 pulpe superioare
de pui
-o ceapă mare tocată
-un ardei tăiat
cubulețe
-un morcov tăiat
cubulețe
-o tulpină de țelină
apio tăiată cubulețe
-o conservă de roșii
decojite
-o lingură de pastă
de tomate
-o linguriță de
paprika dulce
-o linguriță de
paprika afumată
-sare, piper după
gust
-o foaie de dafin
-o linguriță de
busuioc mărunțit
Ptr.orez:
-2 cești de orez
-4 cești de supă de
pui
-o ceapa mică tocată
-un ardei roșu tăiat
cubulețe
-o ceașca de roșii
decojite
-sare, piper după
gust
MOD DE PREPARARE:
1.Intâi se prepară
puiul: se rumenesc pulpele pe ambele părți, apoi se scot pe o farfurie și se
rezervă pentru mai târziu.In aceeași tigaie se călește ceapa, ardeiul, țelină,
morcovul, până se înmoaie, se adaugă usturoiul, roșiile, pasta de tomate și
mirodeniile.Se dă un clocot, apoi se adaugă pulpele și se lasă să fiarbă la foc
mic, aproximativ 20 de minute. Se potrivește gustul de sare și piper.
2.Intretimp se
prepară orezul: se spală orezul în mai multe ape, până rămâne apa limpede.Se
pune într-o cratiță o lingură de ulei și se călește ceapa și ardeiul se adaugă
orezul și se mai prăjește un minut apoi se adaugă roșiile și supa, sare, se
acoperă cu capac și se aduce la fierbere pe focul maxim, după care se reduce
focul la minim și se gătește timp de 20 de minute, până ce se formează mici
cratere în orez.
3.Se servesc pulpele
alături de orez și salată .
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu