miercuri, 16 martie 2016

Curry de naut, cartofi si conopida


Am intrat in postul Pastelui, asa ca o reteta gustoasa cu legume, alta decat fasole iahnie, fasole batuta sau mancare de cartofi este binevenita, mai ales ca acest post e lung si cam drastic.Am ales sa va fac cunostinta cu un delicios curry de legume.Asa ca am sa va spun cateva cuvinte, pentru cei care nu stiti deja, despre mancarea asta care a cucerit lumea.Curry este un fel de mancare originar din India si sud-estul Asiei. Toate tipurile de curry au in comun  combinatii complexe de mirodenii si ierburi. Varietatile de mancaruri denumite curry sunt diferite de la o zona geografica la alta si pot contine doar vegetale, sau vegetale in combinatie cu  peste, carne alba sau rosie, orez. Praful de curry (un mix de condimente) pe care noi europenii il folosim pentru condimentare, a fost prima oara facut spre comercializare, de negustori indieni, care l-au vandut membrilor guvernului si armatei coloniale britanice, care se intoarceau acasa in Anglia.Evident ca praful de curry difera de la un comerciant la altul si de la un tip de curry la altul. Mancarurile de tip curry sunt foarte versatile si gustoase in acelasi timp, asa ca va indemn sa le incercati si eu cred ca nu veti regreta.Ca sa nu va sperii am luat-o pe scurtatura, adica am folosit praf de curry cumparat.Altfel lista de ingrediente probabil ca s-ar fi dublat

 INGREDIENTE:
 -o conserva de naut
 -600 g conopida
 -400 g cartofi noi
 -100 g spanac fraged
 -o ceapa mare tocata
 -3 catei de usturoi zdrobiti
 -2 cm de radacina de ghimbir rasa
 -o conserva de rosii decojite maruntite
 -o lingura de praf curry
 -o lingurita de curcuma (turmeric)
 -o lingurita de boia
 -sare, piper dupa gust
 -o legatura de marar verde tocat
 -cozi de ceapa verde pentru servit

 MOD DE PREPARARE:
 1.Clatiti sub jet de apa rece nautul, rupeti conopida in florete, iar daca cartofii sunt prea mari taiati-i cu un cutit, cuburi cam de aceeasi dimensiune cu floretele de conopida.

 2.Intr-o cratita incapatoare, caliti ceapa, apoi adaugati usturoiul zdrobit cu zdrobitorul de usturoi sau tocat fin, ghimbirul ras pe razatoarea fina, boiaua, praful de curry, curcuma si gatiti 30 de secunde, apoi adaugati conopida, cartofii si nautul. Sotati impreuna 3 minute, apoi adaugati rosiile decojite si eventual apa, cat sa fie legumele acoperite de lichid. Fierbeti la foc mic pana ce legumele sunt patrunse si sosul format. Adaugati spanacul, potriviti mancarea de sare si piper si mai gatiti un minut. 
 3.Serviti curry-ul presarat cu marar verde tocat si cozi de ceapa verde tocate.


 Pofta buna !

Nota: Merita sa investiti, nu multi bani, in cateva condimente specifice bucatariei asiatice, aducand astfel un aport de gust semnificativ mancarurilor voastre.Le gasiti in raioanele specifice ale marilor magazine, plafar sau pe internet.
Acest articola fost publicat prima dara pe site-ul  hobbychef,ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...