O idee buna si pentru masa de Paste fara miel.
INGREDIENTE:
Ptr.rulada:
-0.8 kg pulpa de porc fara os si grasime
-150 g varza alba
-150 g varza rosie
-2 fire ceapa verde
-o lingurita de chimen macinat
-o foaie de dafin
-o legatura de patrunjel verde tocat
-sare, piper dupa gust
Ptr. garnitura:
-800 g cartofi
-70 g unt
-100 ml lapte
-2 morcovi
-o lingurita zahar brun
-sare, piper dupa gust
Ptr.salata:
-200 g varza alba
-200 g varza rosie
-3 linguri ulei
-o lingura otet de vin alb
-sare, piper dupa gust
-2 linguri de patrunjel sau marar verde tocat
MOD DE PREPARARE:
1.Se toaca varza alba, varza rosie, ceapa verde cu cutitul,
robotul de bucatarie sau se rade pe razatoare.
2.Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie potrivita si se
calesc pana isi pierd rigiditatea verzele si ceapa impreuna cu chimenul, foia
de dafin.Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa se racoreasca.
3.Intretimp se fasoneaza carnea : se curata de pielite, cu
un cutit bine ascutit se cresteaza pe jumatate, apoi se taie din aproape in
aproape pana obtinem un dreptunghi de carne de aproximativ 1 cm grosime, pe
care il batem sa-l mai subtiem, cu ciocanul de carne.
4.Se sareaza si se pipereaza carnea, apoi se unge cu
amestecul de verze calite.Se ruleaza cat mai strans, se leaga cu sfoara, se
sareaza,se pipereaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei.Se adauga un pahar de
apa.Se acopera tava cu folie de aluminiu si da la cuptorul preincalzit la 200
*C, foc peste mediu.Se coace 20 de minute, dupa care se scoate folia si se
continua coacerea inca aproximativ 20-25 de minute, sau pana ce carnea este
frumos rumenita si patrunsa.
5.Intretimp se curata si se taie cuburi cartofii, se fierb
in apa cu sare, apoi se scurge apa, se zdrobesc cartofii cu ajutorul unui zdrobitor
de cartofi, se adauga 50 g unt si laptele si se amesteca pana ce se obtine un
piure fin. Se potriveste gustul de sare.
6.Morcovii se curata si se taie julien cu ajutorul unui cutit
bine ascutit, a unei razatori cu dinti sau a unui cutit economizor cu dinti.
7.Se topesc cele 20 g de unt ramase, se adauga o lingurita
de ulei, apoi se soteaza morcovii impreuna cu o lingurita de zahar brun, pana
ce morcovii se caramelizeaza usor si isi pierd din rigiditate.
8.Se toaca varza pentru salata, se pune intr-un bol sau alt
vas de servit, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se adauga uleiul si otetul
si se amesteca.Se presara cu patrunjel verde tocat.
9. Se servesc feliile de rulada alaturi de piureul de
cartofi decorat cu morcovii sotati si salata de varza.
Pofta buna !
Aceasta reteta a fost publicata prima data pe www.hobbychef.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu