Nu știu dacă vouă vă plac prăjiturile cu mere, dar pot să vă spun că nouă ne plac. Asta-i o rețetă simplă și rapidă, dar cu un rezultat remarcabil. Prăjitura nu este uscată ci este umedă și aromată.
INGREDIENTE:
Tavă 20x30 cm
-5 mere medii spre
mici
-250 g făină cernută
-100 g zahăr
-un pliculeț praf de
copt
-1/2 linguriță praf
de scorțișoară
-un vârf de cuțit de
sare
-3 ouă
-60 ml ulei
-coaja rasă de la o
lămâie
-o linguriță extract
de vanilie sau un pliculeț de zahăr vanilat
-zahăr praf pentru
pudrat prăjitura
MOD DE PREPARARE:
1.Se curăță merele și
se taie cubulețe.
2.Se amestecă într-un
bol ingredientele solide, mai puțin merele.
3.Se amestecă ouăle
cu uleiul, ca la maioneză și se adaugă extractul de vanilie.
4.Se amestecă
ingredientele solide cu cele lichide, se omogenizează, apoi se adaugă
cubulețele de mere.
5.Se toarnă amestecul
în tava tapetată cu hârtie de copt.
6.Se coace în
cuptorul preîncălzit la 180*C, până ce aluatul este rumenit și trece proba
scobitorii, aproximativ 40-50 de minute. După ce se scoate din cuptor se lasă
la răcit , după care se poate tăia și pudra cu zahăr praf.
Sfat:dacă nu vreți ca prăjitura să fie mai închisă la culoare, amestecați praful de scorțișoară doar cu merele, nu în compoziție, cum am făcut eu.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu