miercuri, 29 iunie 2016

Chiftelute de porumb cu sos tzatziki






Cum mai aveam o conservă de boabe de porumb dulce primită de la SunFood   și cum căldura e mare și chef de stat în preajma "furnalului" n-aveam, m-am gândit să fac ceva rapid și ușor și răcoros. Adică chifteluțele astea acompaniate de sos tzatziki rece, rece!! În 20 de minute sunt gata. Mai mult durează să-ți pregătești ingredientele, decât prepararea lor propriu-zisă.

INGREDIENTE:
 -o conservă de porumb boabe 340 g
 -100 g cașcaval ras
 -2 ouă
 -4 linguri de făină
 -sare, piper după gust
 -1/2 legătură de pătrunjel verde tocat 
 -ulei pentru prăjit
 Ptr.sos:
 -250 g iaurt
 -un castravete
 -un cățel de usturoi
 -o lingură de mărar verde tocat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Scurgeti conserva de porumb de apă, apoi clătiți boabele cu apă rece.

 2.Amestecați porumbul cu cașcavalul ras, făină, ouăle, verdeața.Asezonați cu sare și piper.

 3.Încingeți uleiul într-o tigaie, aveți grijă ca uleiul sa nu fumege, puneți câte o lingură din amestecul pentru chifteluțe și prăjiți timp de 2-3 minute pe fiecare față, apoi scoateți chifteluțele și așezați-le pe șervet de hârtie, pentru a pierde excesul de ulei.
 4.Intretimp curățați castravetele de coajă,  dați-l pe răzătoarea mare, stoarceți-l pentru a pierde excesul de apă, apoi amestecați-l cu iaurtul, mărarul și usturoiul zdrobit.Sărați, piperați.
 5.Serviți chifteluțele de porumb alături de sosul tzatziki.

 Poftă bună ! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...