Ciudat nu-i așa ? Dar supa cremă de vinete este o rețetă mediteraneană, neobișnuită pentru noi românii, dar o data încercată, garantez că veți deveni fani ai acestei supe, așa cum am devenit și eu, mai ales dacă vă plac vinetele. Există mai multe variante ale rețetei. Eu m-am inspirat din cea a marelui bucătar englez Yotam Ottolenghi, a cărui fană declarată sunt. Rețeta este publicată în cartea lui, Jerusalem.In rețeta originală, supa se servea decorată si cu mograbieh, un soi de cus cus gigant. Neavând nu am folosit, dar tot bună a fost.
INGREDIENTE:
-1,2 kg de vinete (4
vinete mai mici )
-o ceapă tocată
-o lingură chimion
măcinat
-2 lingurițe de pastă
de tomate
-1/2 conservă roșii decojite
-350 ml supă de
pui sau de legume, sau apă
-400 ml apă
-4 căței de usturoi
zdrobiți
-2 ½ lingurițe de zahăr
-2 linguri de suc de
lămâie
-sare, piper după
gust
-2 linguri de busuioc
sau mărar verde tocat
MOD DE PREPARARE:
1.Se coc 3 din cele 4
vinete, în cuptor sau pe aragaz, se curăță și se lasă la scurs, cel puțin 30 de
minute.
2.A 4-a vânătă se
tăie cuburi de 1,5 cm, care se prăjesc în ulei, apoi se lasă pe o farfurie
acoperită cu șervet de hârtie absorbant, pentru a-și lasă excesul de ulei.
3.In tigaia în care
am prăjit vinetele cuburi, se lasă o lingură de ulei, se sotează ceapa și
chimionul aproximativ 7 minute, apoi se adaugă pasta de tomate, roșiile
decojite, supa, apa, zahărul, usturoiul, sucul de lămâie, o linguriță și
jumătate de sare și piper măcinat după gust. Se fierbe la foc mic 15 minute,
după care se adaugă vinetele coapte și se pasează supa cu un blender de mână.
4.Supă cremă
rezultată se mai pune pe foc și se fierbe la foc mic 2 minute.
5.Se servește presărată
cu cuburile de vinete prăjite și busuioc verde sau mărar verde tocat.
Poftă bună !
Rețeta am publicat-o prima dată pe site-ul www.hobbychef.ro
Pansy esta sopa crema se ve deliciosa me encanta su aspecto,abrazos
RăspundețiȘtergereGrazias Rosita ! Abrazos !
Ștergere