Nimic mai simplu și mai gustos pe timp de vară și nu numai. Eu am făcut ciorba neacrită, cu mult mărar verde, pentru că așa îmi place ciorba de dovlecei, dar dacă vouă vă place mai acră, puteți să folosiți cu încredere suc de lămâie sau borș.
INGREDIENTE:
-3
dovlecei potriviți
-2
morcovi
-50 g
de țelină
-un fir
de praz subțire tocat, numai partea albă
-o
ceapă mică tocată
-2
căței de usturoi
-200 ml
smântână
-30 g
unt
-o
legătură de mărar verde tocat
-200 g
bacon sau șuncă crud uscată afumată
-sare
după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Dați
legumele pe răzătoare, tocați ceapa și prazul , apoi topiți untul într-o tigaie
împreună cu o lingură de ulei și căliți legumele, apoi stingeți-le cu apă și
fierbeți-le.
2.
Dregeți ciorba cu smântână, asezonați cu sare și mai dați 2 clocote, apoi
adăugați usturoiul zdrobit.
3.Tăiați feliile de bacon sau șuncă cubulețe
și și frigeți-le într-o tigaie antiaderentă, fără ulei.
4.Serviți ciorba caldă presărată cu cubulețe
de bacon și mărar verde tocat
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu