vineri, 21 octombrie 2016

Pappardelle cu trufe


 Gătesc prima oară cu trufe adevărate.Băiatul meu a fost într-o excursie de team building la Viscri, undeva între Rupea și Sighișoara. Printre activitățile pe care le-au făcut acolo, a fost și o "vânătoare" de trufe. Așa că a venit acasă cu 3 trufe negre.Prima dată m-am gândit la paste cu trufe, așa că m-am pus pe căutat rețete.Majoritatea sunt rețete simple, cu unt topit, eventual fulgi de ardei iute și usturoi.Până la urmă am dat peste rețeta asta, a unui bucătar italian pe nume Stefano Barbato.Un fel de paste carbonara cu trufe și anșoa.Am încercat-o și ne-a plăcut tare. 
 Cum trufe proaspete nu se prea găsesc în magazinele noastre de delicatețuri, poate doar trufe conservate în ulei de măsline, ciupercile propriu-zise se pot înlocui, cred eu cu paste cu trufe care se gasesac câteodată la Lidl și cu ulei aromatizat cu trufe, care se găsește în marile magazine. 

 INGREDIENTE:
 -250  g paste pappardelle cu ou
 -o trufă 15-20 g
 -50+ 20 g unt 80 % grăsime
 -3 gălbenușuri mai mici sau 2 mari
 -3 foi de salvie uscată
 -2 fileuri de anșoa
 -50 g parmesan
 -ulei de măsline
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:

 Iaca trufele in cauza si dimensiunea lor.

 1.Cele 50 g unt se topesc, apoi se adaugă 1/2 de trufa dată pe răzătoarea mică.Se amestecă cu o furculiță,se acoperă cu folie de plastic și se dă la congelator.
 2.Se pune apa pentru paste la fiert împreună cu o lingură de sare.Se fierb pastele conform indicațiilor de pe ambalaj.


 3.Intretimp într-o tigaie încăpătoare se pun cele 20 g unt rămase, 2 linguri de ulei de măsline și fileurile de anșoa.Se încălzește și amestecă continu până ce fileurile se topesc. Se închide focul și se pun frunzele de salvie și se lasă să se infuzeze, până ce pastele fierb.
 3.Gălbenușurile se sărează și se piperează.


 4.Când pastele sunt fierte, în tigaia cu anșoa se mai adaugă o bucățica mică de unt, se amestecă, se pune din nou pe foc, se lasă să se topească, se scot frunzele de salvie și se adaugă pastele fierbinți, se amestecă , se adaugă un polonic din apa în care au fiert pastele, se amestecă , se adaugă parmezanul ras, apoi se mai adaugă un plonic de apă fierbinte de pe paste. Se amestecă după fiecare adăugare. Veți observa că se formează un mic sos cremos. Se închide focul, se adaugă  gălbenușurile și se încorporează bine, apoi se mai adaugă un polonic cu apa de pe paste. Se amestecă din nou și se adaugă untul cu trufe.
 5.Se servesc pastele de îndată cu restul de trufă tăiată subțire, cu o răzătoare mandolină, sau răzătoarea de feliat subțire castraveți. 

 Poftă bună !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...