Dacă au scăpat prune de la țuică și magiun și vă plac prunele, atunci trebuie să încercați și rețeta asta simplă de prăjitură, dacă vă plac prăjiturile cu fructe.
INGREDIENTE:
-300 g făină
-200 g unt
-250 g zahăr pudră
-6 ouă
-50 ml smântână
-aprox 0,8 kg prune
-coaja rasă de la o
lămâie
-scorțișoară măcinată
MOD DE PREPARARE:
1.Se freacă untul cu
100 g zahăr, se adaugă apoi 3 gălbenușuri și făina. Se frământă.Se învelește
aluatul obținut în folie și se dă la rece pentru o oră.
2.Prunele se taie
jumătăți, se scot sâmburii și se presară cu zahăr și scorțișoară măcinată.
3.Se amestecă
smântâna cu restul de 3 gălbenușuri, 150 g zahăr, coajă de lămâie. La sfârșit
se adaugă cele 6 albușuri bătute spumă. Se omogenizează cu ajutorul unei
spatule sau linguri de lemn, prin mișcări de jos în sus.
4.Se scoate aluatul
de la rece și se întinde cu mână în tava unsă cu unt.Se așază prunele pe aluat
și se toarnă deasupra crema de smântâna și ouă.
5.Se coace în
cuptorul preîncălzit la 170*C, timp de aproximativ 40-50 de minute.
6.Se servește pudrată
cu zahăr.
Poftă bună !
Minunata reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc Gela !
Ștergere