Iata o alta varianta de chiftelute de dovlecei.Un aperitiv rapid, numai bun si daca iti vin niste prieteni neanuntati in vizita.Alaturi de un pahar de vin alb sau o bere, sunt grozave.
INGREDIENTE:
-un dovlecel (200 g)
-150 g smântână
-150 g brânză de vaci
-150 g griș
-1-2 căței de usturoi
zdrobiți
-2 ouă medii sau un
ou mare și un gălbenuș
-sare, piper după
gust
-un vârf de cuțit de
nucșoară
Ptr. sos:
-o ceapă mică
tocată
-2 ardei grași roșii
-100 ml supă de
legume sau apă
-150 ml smântână de
gătit
-o linguriță paprika
dulce
-o linguriță de amidon
-sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1.Se spală dovlecelul
și se taie cubulețe.
2.Se călește ceapa,
se adaugă cubulețele de dovlecei și se călesc și ele până se înmoaie puțin,
apoi se lasă la răcit.
3.Într-un castron se
amestecă smântâna cu brânza de vaci, grișul, ouăle, se asezonează cu sare,
piper și nucșoară, apoi se încorporează cubulețele de dovlecel și ceapă.
4.Pentru sos se toacă
ceapa și ardeiul gras cubulețe mici, se călesc într-o lingură de unt, apoi se
adaugă smântâna, supa și boiaua, se fierbe la foc mic 2 minute, apoi se
zdrobește totul cu un blender de mână. Se pune la loc pe foc, se mai dau 2
clocote, apoi se adaugă lingurița de amidon dizolvat în prealabil într-o lingură de apă rece. Se aduce la
fierbere și se închide focul
. 5.Din aluatul de
brânză și dovlecei se formează cu mâna udă chiftele care se prăjesc pe ambele
părți în ulei fierbinte, după care se scot și se lasă pe un șervet de hârtie
absorbantă la scurs.
6.Se aranjează
chifteluțele pe farfurii sau platou, iar sosul de ardei se servește separat,
alături. Chifteluțele se înmoaie în sosul de ardei.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu