vineri, 14 octombrie 2016

Piept de pui la gratar cu dovlecei si salsa de rosii


 Am primit în primăvară de la prietena mea Sorina, două cărți ale lui Raymond Blanc. Nu vă mai spun spun cât de mult îmi place acest mare chef francez, trăitor în Marea Britanie. Așa că am să vă arăt pe rând, ce mâncăruri minunate am gătit urmând rețetele lui.Această rețetă este una dintre ele. .

 INGREDIENTE:
  -un piept mare de pui
 Ptr. marinadă:
 -o lingură suc de lămâie
 -un cățel de usturoi zdrobit
 -un praf de cimbru
 -1/4 de linguriță de rozmarin
 -o lingură ulei de măsline
 -sare, piper după gust
 Ptr. dovlecei:
 -2 dovlecei
 -un cățel mic de usturoi
 -2 linguri de ulei de măsline
 -4 frunze de busuioc verde tocat
 -sare, piper după gust
 Ptr. salsa de roșii:
 -2 roșii mari 
 -o ceapă roșie mică tocată
 -2 linguri ulei de măsline
 -1/2 linguriță oțet de vin alb
 -1/4 de linguriță de zahăr
 -sare, piper după gust
 -busuioc sau pătrunjel verde tocat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se prepară marinadă amestecând ingredientele, mai puțin sarea care se va adaugă înainte de frigere. 

 2.Se filetează pieptul de pui în 4 bucăți, apoi se adaugă în marinadă, se acoperă cu folie și se dă la rece pentru cel puțin o oră.


 3.Se taie dovleceii pe lung în fâșii de aprox 3 mm, se pun într-un castron, se stropesc cu ulei, usturoiul zdrobit, sare, piper și busuiocul verde tocat. Se lasă, acoperiți cu folie în frigider pentru cel puțin o oră.
 4.Roșiile se scobesc de semințe și se tăie carnea roșiilor în cubulețe.Se adaugă la ele ceapa tăiată mărunt, uleiul, oțetul, zahărul, sare, piper.Se rezervă la rece până în momentul servirii, când se va încălzi, fără a aduce amestecul la fierbere.
 5.Carnea se scoate din frigider cu cel puțin 15 minute înainte de a începe să gătim, pentru a-i da posibilitatea să ajungă la temperature camerei, evitând astfel se devină tare după frigere. Se sărează. 

 6.Se frige carnea pe grătarul încins  câte 2 minute pe fiecare parte.
 7.Dovlecei se pun într-o tigaie încăpătoare, se acoperă cu capac și se frig la foc mare timp de 2 minute, cât se înmoaie.
 8.Intretimp se încălzește și salsa de roșii puțin, fără a o aduce la fierbere.
 9.Se servesc în farfurii dovleceii, deasupra carnea și se presară cu salsa de roșii și busuioc verde tocat sau pătrunjel verde.

 Poftă bună !               

 Notă: Pieptul de pui și dovleceii se pot marina în frigider de seara până a doua zi, vor fi cu atât mai aromați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...