Am primit în primăvară de la prietena mea Sorina, două cărți ale lui Raymond Blanc. Nu vă mai spun spun cât de mult îmi place acest mare chef francez, trăitor în Marea Britanie. Așa că am să vă arăt pe rând, ce mâncăruri minunate am gătit urmând rețetele lui.Această rețetă este una dintre ele. .
INGREDIENTE:
-un piept mare de pui
-un piept mare de pui
Ptr. marinadă:
-o lingură suc de
lămâie
-un cățel de usturoi
zdrobit
-un praf de cimbru
-1/4 de linguriță de
rozmarin
-o lingură ulei de
măsline
-sare, piper după
gust
Ptr. dovlecei:
-2 dovlecei
-un cățel mic de
usturoi
-2 linguri de ulei de
măsline
-4 frunze de busuioc
verde tocat
-sare, piper după
gust
Ptr. salsa de roșii:
-2 roșii mari
-o ceapă roșie mică
tocată
-2 linguri ulei de
măsline
-1/2 linguriță oțet
de vin alb
-1/4 de linguriță de
zahăr
-sare, piper după
gust
-busuioc sau
pătrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE:
1.Se prepară marinadă
amestecând ingredientele, mai puțin sarea care se va adaugă înainte de frigere.
2.Se filetează
pieptul de pui în 4 bucăți, apoi se adaugă în marinadă, se acoperă cu folie și
se dă la rece pentru cel puțin o oră.
3.Se taie dovleceii
pe lung în fâșii de aprox 3 mm, se pun într-un castron, se stropesc cu ulei,
usturoiul zdrobit, sare, piper și busuiocul verde tocat. Se lasă, acoperiți cu
folie în frigider pentru cel puțin o oră.
4.Roșiile se scobesc
de semințe și se tăie carnea roșiilor în cubulețe.Se adaugă la ele ceapa tăiată
mărunt, uleiul, oțetul, zahărul, sare, piper.Se rezervă la rece până în
momentul servirii, când se va încălzi, fără a aduce amestecul la fierbere.
5.Carnea se scoate
din frigider cu cel puțin 15 minute înainte de a începe să gătim, pentru a-i da
posibilitatea să ajungă la temperature camerei, evitând astfel se devină tare
după frigere. Se sărează.
6.Se frige carnea pe
grătarul încins câte 2 minute pe fiecare
parte.
7.Dovlecei se pun
într-o tigaie încăpătoare, se acoperă cu capac și se frig la foc mare timp de 2
minute, cât se înmoaie.
8.Intretimp se
încălzește și salsa de roșii puțin, fără a o aduce la fierbere.
9.Se servesc în
farfurii dovleceii, deasupra carnea și se presară cu salsa de roșii și busuioc
verde tocat sau pătrunjel verde.
Poftă bună !
Notă: Pieptul de pui
și dovleceii se pot marina în frigider de seara până a doua zi, vor fi cu atât
mai aromați.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu