joi, 13 octombrie 2016

Prajitura cu prune


  Dacă au scăpat prune de la țuică și magiun și vă plac prunele, atunci trebuie să încercați și rețeta asta simplă de prăjitură, dacă vă plac prăjiturile cu fructe. 

INGREDIENTE:
 -300 g făină
 -200 g unt
 -250 g zahăr pudră
 -6 ouă
 -50 ml smântână
 -aprox 0,8 kg prune
 -coaja rasă de la o lămâie
 -scorțișoară măcinată

 MOD DE PREPARARE:

 1.Se freacă untul cu 100 g zahăr, se adaugă apoi 3 gălbenușuri și făina. Se frământă.Se învelește aluatul obținut în folie și se dă la rece pentru o oră.
 2.Prunele se taie jumătăți, se scot sâmburii și se presară cu zahăr și scorțișoară măcinată.

 3.Se amestecă smântâna cu restul de 3 gălbenușuri, 150 g zahăr, coajă de lămâie. La sfârșit se adaugă cele 6 albușuri bătute spumă. Se omogenizează cu ajutorul unei spatule sau linguri de lemn, prin mișcări de jos în sus.

 4.Se scoate aluatul de la rece și se întinde cu mână în tava unsă cu unt.Se așază prunele pe aluat și se toarnă deasupra crema de smântâna și ouă.
 5.Se coace în cuptorul preîncălzit la 170*C, timp de aproximativ 40-50 de minute.
 6.Se servește pudrată cu zahăr.



 Poftă bună ! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...