marți, 17 ianuarie 2017

Antricot de vitel si cuscus cu stafide




 Totul a pornit de la rețeta asta de cușcuș pe care am văzut-o făcută de Ottolenghi într-unul din periplurile lui mediteraneene.Și cum în periplurile mele Obor-iene am găsit un antricot de vițel adevărat, am zis să le combin, iar rezultatul a fost remarcabil .Simplu, rapid și ingrediente puține.Ce poți să dorești mai mult ?! Mai mult durează să călești ceapa pentru cușcuș decât restul preparatului.Că de aia nici n-am apucat să fac poze pentru prepararea cuscusului, dar fiți siguri că vă descurcați și fără. 

INGREDIENTE:
 -un antricot de vițel cu os (aprox 600 g)
 -paprika iute afumată
 -sare, piper după gust
 -300 g cușcuș
 -2 cepe tăiate solzișori
 -o mână de stafide
 -coaja rasă de la o lămâie
 -pătrunjel verde tocat

 MOD DE PREPARARE:

 1.Antricotul de vițel se asezonează cu sare, piper și paprika afumată, apoi se unge cu ulei.
 2.Se prepară cușcușul conform indicațiilor de pe ambalaj. De obicei se toarnă apă fierbinte peste el, se acoperă cu un capac și se lasă la hidratat. Când toată apa a fost absorbită, se răsfiră cu ajutorul unei furculițe pentru a nu fi boabele lipite între ele. Pentru un plus de aromă, în loc de apă, puteți folosi supă de pui sau vită (dacă nu aveți la îndemână supă pregătită de voi, o puteți face dintr-un cub de concentrat de pui sau vită).
 3.Ceapa tăiată solzișori, se presară cu sare și se prăjește într-o tigaie cu ulei până devine frumos rumenită.Apoi se scurge de ulei pe un prosop de hârtie absorbant.
 4.Se amestecă cușcușul cu ceapa prăjită, stafidele, coaja rasă de lămâie și pătrunjel verde tocat.
 5.Se încălzește o tigaie antiaderentă cu puțin ulei. Se prăjește carnea pe ambele părți. Timpul de gătire este funcție de grosimea cărnii și cât de tare doriți să fie făcută. În cazul de față, carnea a avut 2 degete grosime și am prăjit-o 3-4 minute pe fiecare parte, pentru a rămâne carnea puțin în sânge (medium rare) și a fi moale și suculentă. După ce este prăjită se scoate pe un tocatator și se lasă la odihnă un timp egal cu cel de gătire, apoi se poate felia.
 6.Se servesc feliile de carne alături de cușcuș și eventual o salată verde.Peste cușcuș puteți stoarce o felie de lămâie pentru un plus de gust.


 Poftă bună ! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...