sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Minimămăligă în pături


 Mămăliga's power, adică mămăligari din toate țările uniți-vă! Ăsta-i cuvântul de ordine.Iar mămăligarii sunt cei din lista de mai jos : 

Postolache Violeta: www.caietulcuretete.com
Andreea Denisa-Dea's Cakes -http://prajituri-torturi-dea.blogspot.ro/
Iuliana Florentina Avram   http://iulianaflorentina.blogspot.it/
Georgiana si Iolanda Voinea: http://sisterskitchen.ro/
Lacrimioara Mihaela - http://aromeinbucatarie.blogspot.ro/
Alexandra Butnari - http://gustolandia.ro/
Laura Laurentiu - http://www.retetecalamama.ro
Bucataresele Vesele http://www.bucatareselevesele.ro/
Piri Piri e Canela http:// www.cozinhaderamona.blogspot.pt/
Alice Ciobanu http://tarabucatelor.ro/
Daiana & Cosmin : www.simplusibun.ro
Lucian Gavrilă (Food and Beyond...): http://luciangavrila.ro

 Fiecare a pus-o de-o mămăligă după capul propriu. Dacă treceți pe la fiecare vedeți ce-a ieșit.Prin capul meu a trecut mămăliga în pături, adică în straturi, preferata tatălui meu, care o făcea singur,când nu era mama acasă, că mamei, în tinerețe, nu-i plăcea mămăliga, decât cea de pârgă.Când rămâneam cu tata era raiul pe pământ, pentru că mâncam tot ce nu făcea mama când era acasă.Și asta era unul din felurile ce le prepara el.Adică starturi de mămăligă, alternând cu starturi de brânză de burduf și cârnați afumați, ardelenești, de casă.Totul stropit cu smântâna groasă, de la bunica. 
 Cam așa am făcut și eu, dar cum brânză de burduf au mâncat-o șoriceii am folosit ce brânză mai aveam în casă: mozzarella, chedar și pecorino, astea din urmă rase.  



 Mămăliga am făcut-o cum se face ea în mod obișnuit , cam o parte de făină la 5 părți de apă cu sare.Apoi am uns formele termorezistente cu unt (puteți folosi o singură formă mai mare), am pus straturi după cum v-am spus și la sfârșit am încoronat-o și cu un ou. 
 Am dat la cuptorul încins la foc mediu, până s-au închegat ouăle. 





Pofta buna sa aveti !

23 de comentarii:

  1. Tot mamaliga in straturi am facut si eu. Gang la gand cu bucurie. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai, ce buna e! Vad ca te pricepi si la retete din astea neaose :) :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cum oi fi invata eu sa gatesc? nu cu retete neaose ?Si care de altfel imi plac foarte mult majoritatea dintre ele si le gatesc cu mare placere.Atata doar ca fiind varsator sunt cum sunt.Imi place sa cercetez si sa gasesc tot timpul gusturi noi, poate uneori neobisnuite.dar intoarcerea la origini....chestia cu raul, ramul.

      Ștergere
  3. mmm, cred ca e delicioasa...
    recunosc ca nu am mancat mamaliga combinata cu alte tipuri de branzeturi :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudia, eu zic ca mamaliga e atat de versatila, dovada ca este in bucataria multor popoare, ca e pacat sa n-o faci daca nu ai ce trebuie din pdv traditional in casa.Eu am facut-o pur si simplu cu ce am avut in frigider.Acuma sa-ti spun ca carnatii sunt chorizo,si nu ardelenesti, desi seamana,ca am avut o jumatate de carnat care vroiam sa-l folosesc la o paella ? Dar ideea e asta enuntata in reteta. E modul de a manca mamaliga, in afara de ala cu branza si smantana, pe care il iubesc pur si simplu

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Andreea nu stiu cat e de interesanta, ca vad ca a fost in trend, da' e o mamaliga in starturi buna

      Ștergere
  5. Mama, ce mamaliga bogata! Eu cred ca nu-i nici o nenorocire ca nu ai avut branza de burduf, alea care sunt acolo cred au dau un gust special.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena draga, din cauza carnatului, care era chorizo nu ardelenesc si a chedarului de la saptamana mexicana, a iesit iute cum numa'mie si tie ti-ar placea.Aia de la masterchef ar da cu ea de pamant si ar bea o sticla de vin sa-si revina.

      Ștergere
  6. Mmmm....ce bine aratã, ceapa aia rosie merge la fix :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Tare faina mamaliga ta, mai ales cu ceapa aia rosie alaturi, doamneee, nebunie curata!

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc fetelor pentru vizita !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ptr mine mamaliga este deliciu , candva-mi doream ca atunci cand ajung acasa sa gasesc pe masa o mamaliga aburinda alaturi de ceva branza si ochiuri , acum ca am timp , m-am cam lasat pe tanjala (pe romaneste spus , mi-e lene :d) .
    Grozava reteta , dar si mai grozava ,,fata de masa" , imi place maxim .

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...