Întotdeauna vara, pun fructe la congelat, ca să am iarna.Dar întotdeauna pun mai multe decât ar trebui, cum e acum, când încă mai am vișine și mure de vara trecută. Și cum văzusem acum ceva vreme o prăjitură pe blogul prietenei mele Dana Tudor , care face niște dulciuri extraordinare și vroiam s-o testez, am zis că acum e momentul să fac loc în congelator pentru fructele de anul acesta. A ieșit ce vedeți: o prăjitură ușor de făcut și extrem de gustoasă.
INGREDIENTE:
Măsură cană =240 ml
tavă 23X36 cm
-360 g făină
-200 g zahăr pudră
-200 ml ulei de
floarea soarelui
-200ml smântână de
frișcă
-4 ouă
-o linguriță praf de
copt
-un vârf de cuțit
sare
-o lingură extract de
vanilie
-coajă rasă de la o
lămâie
-4 caise tăiate felii
-o cană de mure
-o cană de vișine
-zahăr pudră vanilat
pentru decor
MOD DE PREPARARE:
1.Se amestecă făina
cu praful de copt și coaja rasă de lămâie.
2.Se mixează ouăle cu
sarea până devin o spumă consistentă, se adaugă apoi zahărul și se mixează până
la dizolvare.
3.Se încorporează
treptat uleiul, extractul de vanilie și smântâna de frișcă.
4.Se adaugă treptat făină
și se omogenizează, fără a mixa mai mult decât este necesar.
5.Se tapetează tava
cu hârtie de copt și se toarnă aluatul în ea.Se nivelează cu ajutorul unei
spatule.
6. Se dispun fructele
pe suprafața aluatului.
7.Se coace în
cuptorul preîncălzit la 200 *C, timp de aprox 20 de minute, sau până ce aluatul
este auriu, frumos rumenit și trece proba scobitorii: o scobitoare înfiptă în partea
mai groasă a aluatului, trebuie să iasă curată când o scoatem.
8.După ce se răcește, se pudrează cu zahăr praf vanilat și se poate porționa.Pe căldurile astea mari este indicat s-o păstrati la frigider, acoperită cu folie de plastic, sau s-o porționați si s-o transferați într-un vas cu capac..
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu