De când am făcut prima dată rețeta asta, deși am fost reticentă la început, a devenit una din rețetele mele preferate de gătit pieptul de pui. E perfectă pentru vară, e o rețetă rapidă, ușoară și gustoasă.Sigur că puteți regla cât de acrișor să fie sosul din cantitatea de suc de lămâie adăugat.Depinde de gustul dumneavoastră.
INGREDIENTE:
-2 piepturi de pui
fără piele și os
-coaja și sucul de la
1/2 de lămâie mare
-o ceapă tocată
-50 g unt (30 + 20)
-o lingură de ulei de
măsline
-400 ml supă de pui
sau apă
-pătrunjel verde
tocat
-sare, piper după
gust
MOD DE PREPARARE:
1.Piepturile de pui
se taie în jumătate, apoi fiecare jumătate se taie în două pe lungime.
2.Se sărează, se
piperează și se ung cu ulei.
3.Se încinge o tigaie
încăpătoare sau o cratiță, se topesc 30 g unt împreună cu o lingură ulei de
măsline și se prăjesc feliile de piept de pui, pe fiecare parte, câte 2 minute,
până se rumenesc ușor. Se pun în tranșe, pentru a nu sta una peste alta. Se scot
și se păstrează la cald, acoperite cu folie de aluminiu.
4.În aceași cratiță
se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește având grijă să nu-și schimbe
culoarea.Se stinge totul cu sucul de lămâie, se deglasează cratița sau tigaia,
apoi se adaugă supa de pui, se aduce la fierbere și se face focul mediu spre
mic. Se adaugă cele 20 g de unt rămase și bucățile de piept de pui și se ferb
împreună circa 5-10 minute, până ce sosul s-a legat și carnea este pătrunsă ,
dar moale. Se gustă și se asezonează cu sare și piper. Se presară cu coajă de
lămâie rasă și pătrunjel verde tocat.
5.Se servește alături
de garnitura și/sau salata dorită.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu