joi, 6 iulie 2017

Piept de pui cu lamaie si patrunjel

De când am făcut prima dată rețeta asta, deși am fost reticentă la început, a devenit una din rețetele mele preferate de gătit pieptul de pui. E perfectă pentru vară, e o rețetă rapidă, ușoară și gustoasă.Sigur că puteți regla cât de acrișor să fie sosul din cantitatea de suc de lămâie adăugat.Depinde de gustul dumneavoastră. 

 INGREDIENTE:
 -2 piepturi de pui fără piele și os
 -coaja și sucul de la 1/2 de lămâie mare
 -o ceapă tocată
 -50 g unt (30 + 20)
 -o lingură de ulei de măsline
 -400 ml supă de pui sau apă
 -pătrunjel verde tocat
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Piepturile de pui se taie în jumătate, apoi fiecare jumătate se taie în două pe lungime.
 2.Se sărează, se piperează și se ung cu ulei.
 3.Se încinge o tigaie încăpătoare sau o cratiță, se topesc 30 g unt împreună cu o lingură ulei de măsline și se prăjesc feliile de piept de pui, pe fiecare parte, câte 2 minute, până se rumenesc ușor. Se pun în tranșe, pentru a nu sta una peste alta. Se scot și se păstrează la cald, acoperite cu folie de aluminiu.
 4.În aceași cratiță se adaugă ceapa tocată mărunt și se călește având grijă să nu-și schimbe culoarea.Se stinge totul cu sucul de lămâie, se deglasează cratița sau tigaia, apoi se adaugă supa de pui, se aduce la fierbere și se face focul mediu spre mic. Se adaugă cele 20 g de unt rămase și bucățile de piept de pui și se ferb împreună circa 5-10 minute, până ce sosul s-a legat și carnea este pătrunsă , dar moale. Se gustă și se asezonează cu sare și piper. Se presară cu coajă de lămâie rasă și pătrunjel verde tocat.
 5.Se servește alături de garnitura și/sau salata dorită. Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...