Despre Chow mein v-am mai spus că este o mâncare simplă și foarte gustoasă dar cu o denumire exotică : chow mein (anglicizarea cuvintelor chau-meing, ce aparțin unui dialect chinezesc din provincia Taishan ), înseamnă tăieței prăjiți. Felul acesta de mâncare este popular mai ales în diaspora chinezească din Statele Unite și Anglia, unde există două feluri de chow mein : cu tăieței crocanți sau cu tăieței moi.De data asta am ales s-o fac cu tăieței de orez, opăriți, deci moi.Ca și carne puteți folosi pui, porc, vită sau creveți, iar legumele sunt iarăși la alegere.E o rețetă rapidă și bună pentru că putem folosi ce avem în frigider.În lipsă taieteilor de orez, pot fi folosite cu succes spaghete subțiri fierte.
INGREDIENTE:
-300 g fidea de orez
-2 piepturi de pui
dezosate și fără piele
-o pungă legume
chinezești pentru wok (500g)
-o ceapă tocată
-2 căței de usturoi
zdrobiți
-3 cm de rădăcină de
ghimbir rasă
-un ardei roșu tăiat
fâșii
-5-6 linguri de sos
de soia
-fulgi de ardei iute
(opțional)
-o lingură de amidon
-sare, piper după
gust
MOD DE PREPARARE:
1.Se taie pieptul de
pui cubulețe, se pune într-un castron și se amestecă cu amidonul, sare, piper.
2.Fideaua de orez se
prepară conform indicațiilor de pe ambalaj.De regulă se pune fideaua într-un
castron și se toarnă peste ea apă fierbinte, apoi se lasă la hidratat 5-10
minute, depinde de indicații.
3.Se rumenesc în wok
bucățelele de carne, apoi se scot și se rezervă pentru mai târziu.
4.În același wok se
adaugă o lingură de ulei dacă mai este nevoie, se călesc ceapa, ardeiul,
ghimbirul și usturoiul, apoi se adaugă legumele, fulgii de ardei iute, dacă
folosiți și se gătesc împreună circa 8 minute, apoi se stinge cu sosul de
soia.Se adaugă carnea și se gătesc împreună încă 2 minute.Se asezonează dacă
mai este nevoie și se adaugă fideaua scursă de apă.Se amestecă.
5.Se servește
presărată cu cozi de ceapă verde tocate sau pătrunjel verde tocat, după
dorință.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu