joi, 21 ianuarie 2016

Muffins cu unt de arahide si sos pralinat

















 Încep postările de anul acesta cu un dulce simplu. Asta-i o rețetă din cele mai neobișnuite încercate de mine, dintr-o carte de rețete de muffins primită cadou de la băiatul meu, în urmă unei călătorii în America. După gustul meu, aceste muffins trebuie servite neapărat cu sosul pralinat, pe care rețeta originală nu-l avea. Sosul poate fi folosit de asemenea la alte deserturi. Mie mi-a plăcut foarte mult, așa că îl recomand cu căldură . 

INGREDIENTE:
 -260 g făină albă
 -un pliculeț de praf de copt
 -1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
 -1/4 de linguriță sare
 -un ou bătut
 -60 g zahăr
 -2 pliculețe zahăr vanilat
 -200 g unt de arahide
 -240 ml lapte
 -50 g de ciocolată tăiată cubulețe mici
 Ptr.sosul pralinat:
 -60 g unt
 -110 g zahăr brun
 -o mână de nuci tocate grosier
 -2-3 linguri de lapte
 -1/2 linguriță extract de vanilie
 -un praf de sare

 MOD DE PREPARARE:
 1.Intr-un bol se cerne  făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.


 2.In alt bol se mixează ouăle cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă untul de arahide și apoi laptele gradual.

 3.Se adaugă amestecul de ouă peste cel de făină , se omogenizează, apoi se adaugă ciocolata mărunțită cubulețe.

 4.Se pune aluatul umplând pe ¾ formele de muffins unse în prealabil cu ulei sau unt.
 5. Se coc prăjiturelele la 180 *C, foc mediu, circa 20-25 de minute.

 6.Când sunt aproape gata prăjiturelele se face sosul pralinat : într-o tigaie se topește la foc mic untul împreună cu zahărul, se stige cu grijă cu lapte și extract de vanilie se amestecă și se adaugă nucile prajite in prealabil intr-o tigaie antiaderenta fara ulei sau la cuptor.
 7.Se servesc prăjiturile stropite cu sosul de praline.Sosul ăsta face toți banii !


Reteta aceasta am publicat-o prima dată pe site-ul www.hobbychef.ro.

 Poftă bună ! 

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...