Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
-4 ardei graşi
-4 căţei mari de usturoi
-o lingura de ulei de măsline
-2 linguri de oţet
-sare după gust
Mod de preparare:
1.Se pun la copt ardeii, se presară cu sare şi
se pun în pungă de plastic până se răcesc suficient cât să nu vă ardă degetele,
(ei se vor aburi acolo şi coaja se va curăţi imediat). Se curăţă de cotor şi
sâmburi
2.Se pun ardeii în robotul de bucătărie împreună
cu 3-4 căţei de usturoi mari, o lingură de ulei, două de oţet, un pic de sare
şi se mixează. Rezultă o pastă delicioasă, fină, de consistenţa maionezei, cu
gust de ardei copţi
3.Bună de pus peste friptură, grătar, sau de
uns pe felia de pâine peste salată de vinete, de pus în sandviciuri sau de
mâncat pur şi simplu pe pâine ca gustare
rapidă, etc.
Poftă bună!
Am facut rulada cu spanac si a iesit exceptionala ! Sa te lingi pe degete nu alta !
RăspundețiȘtergerema bucur ca ti-a placut
RăspundețiȘtergereAm facut pasta de ardei si a iesit super buna, am si postat-o pe blog. As vrea sa te intreb daca se poate pastra la borcan?
RăspundețiȘtergereSigur ca da. dar trebuie evident sterilizat.Asta depinde de conditiile de pastrare.Daca ai camara rece, il pui in borcane fierbinti, incalzite la cuptor 30 de minute, apoi il lasi sa se raceasca sub paturi.Daca nu ai camara rece cred ca un dinstuit nu-i strica.Adica sterilizare intr-un del de bain marie.Daca faci o cantitete mai mica de 3-4- borcane si ai un frigider destul de mare poti sa le pasatrezi in frigider.
ȘtergereFaci mare concurenta francezilor. Toate sunt apetisante si la ocazie o sa ma inspir si eu dar sunt cam lenes la gatit. Bravo pentru idee si realizare dar mai i-ati timp sa si dormi si sa-ti hranesti familia ca o sa te manince de vie.
RăspundețiȘtergereBigi
Bigi esti de neegalat !
Ștergerenu am facut niciodata sa pastrez la borcan,dar cred ca cu ceva mai multa sare se poate si apoi sterilizat borcanul.incearca cu un borcanel.eu mai mult de o saptamana,in frigider,nu am tinut-o,ca se consuma repede.am sa incerc si eu la vara.
RăspundețiȘtergereCând am citit reţea, asta am vrut să întreb şi eu: dacă se poate păstra la borcan, sterilizată! O să-ncerc şi eu să pun la borcan, când o să facem zacuscă.
RăspundețiȘtergereEu mă gândeam să pun la borcan şi un mix de pastă de ardei şi de roşii coapte, pe care o folosesc eu ca bază pentru un sos de peşte. Dar nu ştiu dacă este bine să pun şi usturoiul în pasta astfel preparată, deşi reţeta de sos cere mult usturoi. Pe de altă parte, eu, la mixul acela pentru sosul d epeşte n-aş da prin blender ardeii şi roşiile coapte, ci doar le-aş curăţa de coajă şi le-aş toca uşor, pe un fund de lemn. Ce părere aveţi? Aş păstra mixul ăsta la borcan sterilizat, iar când aş face sosul aş adăuga usturoiul, harissa, piperul, verdeaţa şi uleiul. Le-aş pune în borcane mici de 420 de grame, să descfac unul, cât fac o dată sos. Ce ziceţi?
eu nu am conservat acest sos,cum am mai zis,dar cred ca daca il conservi,si mai ales daca vrei sa-i adaugi si rosii ,chiar daca coapte,trebuie sa-i dai un clocot inanite de a-l pune in borcane.usturoiul cred ca e chiar mai bine sa-l adaugi atunci cand folosesti sosul,sa aiba aroma proaspata.
RăspundețiȘtergeredar chiar si pentru sos e mai bine sa mixezi amestecul .
cel mai bine e sa faci o incercare cu 1-2 ardei +rosii(daca asa vrei ),date in clocot si apoi sterilizezi borcanelul si sa vezi cat tine.
Pasta de ardei arata foarte bine si am s-o fac si eu chiar miine si incerc s-o pun si pe paste sa vad cum ies la gust.
RăspundețiȘtergere