INGREDIENTE:
-1 piept de curcan filetat fin,subtire
-10 linguri (Lg) de ulei
-4 lingurite(lg) boia
-4 lg chimen seminte
-3 lg coaja rasa de lamaie
-300g varza acra taiata subtire
-1 ardei rosu taiat fasii
-1 ardei verde taiat fasii
-6 inguri de bulion
-600 ml supa de carne
-bacon felii
-sare,piper
-4 linguri de faina
MOD DE PREPARARE
1.se spala carnea,se fileteaza subtire ,se bate.
1.se spala carnea,se fileteaza subtire ,se bate.
2.intr-un bol se amesteca uleiul(se pastreaza 2 Lg de ulei pentru prajirea ulterioara),boiaua,chimenul,coaja de lamaie,piperul
3.se pune carnea la marinat in acest amestec si se da la rece minim 2 ore.Eu zi ca seara pana a doua zi e perfect,pentru captarea aromelor.
4.se scoate carnea din marinata se tamponeaza cu un servet,se unge fiecare bucata cu bulion,apoi se pune varza murata taiat fideluta si feliil de ardei rosu si verde.Se ruleaza si se infasoara intr-o felie de bacon dupa care se prinde cu o scobitoare.
5.ruladele se rumenesc in 2 linguri de ulei pe toate partile,daca aveti vase zepter nu mai e nevoie de ulei,dupa care se adauga supa si se inabusa 30 de minute.
6.se scot ruladele se tin la cald,iar in supa se poate adauga faina(ceea ce eu nu am facut) si condimente,eu sugerez pasta de ardei iute si se lasa sa se lege sosul,care se serveste separat.
Arata super delicios,....dar si pasta de ardei arata bine. Daca este facuta de tine, poate ne impartasesti si noua reteta..:-)
RăspundețiȘtergeresigur,am s-o o pun si aici,e foarte buna,chiar si simpla pe paine,ca sa nu zic de fripturi,paste,pizza
RăspundețiȘtergere