marți, 22 noiembrie 2011

Chec cu dovleac


V-am spus in postarea anterioara, ca e prima oara cand fac chec cu dovleac.Am folosit reteta mea de chec cu mere,care imi place ,mai ales pentru ca rezultatul nu e uscat,sa zic asa.Am inlocuit in ea ,adica in reteta, doar merele cu dovleac si nu am folosit cacao.A iesit ceva ce merita incercat !
INGREDIENTE :
-250 g unt sau margarina
-300g zahar praf
- 2 plicuri zahar vanilat
-4 oua

-3 lg (lingurite) scortisoara)
-1/2 lg cardamom
-un varf de cutit de nucsoara
-400 g faina
-2 plicuri praf de copt


-2 cesti de piure de dovleac
-coaja rasa de la o lamaie
-40 g ciocolata alba maruntita
-40 g ciocolata negra maruntita
-esenta de rom

ptr.glazura :
-100  g ciocolata alba
-50 g unt, margarina sau frisca lichida
-optional,cateva picaturi de colorant alimentar galben

MOD DE PREPARARE:
-dovleacul l-am taiat felii si l-am fiert .Acuma daca ma intrebati cate felii,asta e la ochi,adica cat sa obtineti doua cani de piure .Dupa ce s-a fiert si s-a racit,il curatam de coaja si il  dam la blender ca sa obtinem un piure,cat mai fin.
-Untul se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom
- Se adauga ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
-Se amesteca intr-un alt castron faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,coaja de lamaie
-Se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca


- Se adauga piureul de dovleac si ciocolata maruntita,grosier
-Se pune amestecul in tava sau forma unsa cu unt  si se coace la 210 gr C timp de aprox 45 de minute,sau pana trece proba cu scobitoarea.
-Dupa ce se scoate din cuptor,se lasa sa se raceasca 
-In timp ce prajitura se coace,facem glazura fie  la microunde sau in bain marie,incalzind ciocolata si margarina,untul sau frisca si amestecand continu,asta daca o facem la bain marie.Daca,insa, topim ciocolata si untul la microunde ,amestecam ,omogenizam bine dupa ce o scoatem.
-checul se glazureaza cu ciocolata,dupa ce s-a racit glazura si s-a mai intarit,altfel o va absorbi prajitura.Bine ar fi sa dati o data cu glazura,apoi sa dati prajitura la rece si abia apoi sa continuati glazurarea.Eu nu am facut asa,ca era deja cam tarziu si am vrut sa termin,drept care mare parte din glazura a fost absorbita de blat. .Glazuratul e esential dupa parerea mea ,pentru ca ii imbogateste gustul in mod nebanuit !
Si pentru ca imi ramasese ceva compozitie,am facut si 6 muffinsuri,care inmuiatate in ciocoalata aia scursa au fost o bunatate 

14 comentarii:

  1. Ce prezentare i-ai facut neamule!!!adorabil,vreau si eu,ca tare-mi place dovleacul,pupik

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador dovleacul in prajituri !! minunata prezentare ! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Va multumesc fetelor!am uitat sa va spun ca mi-a mai ramas niste aluat si am facut si 6 muffinsuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pansy, cum stii tu sa ne primesti mereu cu ceva bun cand iti intram in casa! minunat!

    RăspundețiȘtergere
  5. zazuzo,noi fetele,ne intalnim iar pe 17 decembrie,ce aci te bagi?esti pe aici?

    RăspundețiȘtergere
  6. il est beau et trop gourmand
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  7. si eu am facut chec cu dovleac si ne-a placut tare mult , merita incercat !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. n-am mancat niciodata dar cred ca e tare bun.pup

    RăspundețiȘtergere
  9. fetelor ce am constat eu,e ca lumea se fereste de dulciurile cu dovleac (nu includ placinta in aceasta categorie,ca n-am postat-o si nu stiu sa zic,dar sigur are mai multi adepti).Eu vreau sa va spun,ca e o reteta de chec,nu uscat, ci usor umed si pufos in acelasi timp si aromat.

    RăspundețiȘtergere
  10. maya draga si noua nea placut,desi noi astia mai batranii am fost mai sceptici ca al tanar!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...