duminică, 13 noiembrie 2011

Pui gratinat

Tot gandindu-ma ca ce si cum cu pieptul de pui,adica cum sa-l mai gatesc si avand si o punga de mazare congelata si gandindu-ma la o reteta care am postat-o mai de mult si ne-a placut ,am ajuns la concluzia de mai jos,care n-a fost rea de loc A propos de sare,am descoperit sarea de Guerande,am zis eu ca e moft asta cu sarea,dar sa stiti ca diferenta se simte.E  sare de mare,daca gugaliti aflati despre ea,neiodata,ca asta e of-ul meu,e o sare "tanara" ca sa zic asa in opozitie cu sarea noastra de salina.Adica e usoara si totusi prezenta in mancare.Cred ca pentru peste e geniala.Am cumparat-o de la megaimage,o pozez maine si v-o arat.Interesant la ea este umezeala,adica e o sare umeda,nu uscata.A costat in jur de 7 lei kg,dar merita toti banii.Pupu-te BDano ca datorita tie si spiritului tau rascolitor, am gasit-o !
INGREDIENTE:
-2 piepturi de pui
-1 lg (lingurita) dulce de iute ,sau sweet chilli sauce,sau un ardei iute mic
-sare,piper
-1 kg mazare verde congelata
-1 cutie mica (400g) rosii decojite sau 200 g rosii cherry taiate in jumatati
-1 ceapa mare
-2 catei de usturoi
-10 frunze de busuioc taiate
-1 legatura de marar
MOD DE PREPARARE :
-se caleste ceapa taiata marunt intr-o lingura de unt
-se dauga rosiile decojite,busuiocul si usturoiul maruntit si se dau 2-3 clocote,pana se reduce sosul rosiilor
-se fierbe mazarea,la oala cu presiune 2 minute,sau normal cu apa,5 minute
-se amesteca mazarea cu sosul de rosii,sare,piper si marar
-puiul se asezoneaza cu sare,piper si sos de ardei iute de care aveti,se tine a rece 30 de minute,apoi se rumeneste in unt
-in vasul de gratinat se aseaza amestecul de mazare,apoi se pun bucatile de pui
-se acopera cu branza mozzarella(sau de care aveti) si se da la cuptorul incins la mediu,180*C, pentru 15-20 minute,pana branza se topeste si se rumeneste
-Pofta buna!

27 de comentarii:

  1. Arata senzational! Desi am papat astazi pui, as mai manca o portie de la tine ... yum yum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata!!! Sa inteleg ca a venit Zeus cu aparatul...:-))Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai cat de bine poate sa arate!!... Cu siguranta am sa fac si eu!...

    RăspundețiȘtergere
  4. O bunatate !! Minunata mai e prima imagine !! E mare si pot sa-mi scald privirea ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Pansy this is a very delicious chicken recipe.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aoleu da bine mai arata, am facut si eu gratinat, dar pieptul de pui umplut si rulat! Pupicei si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce delicios aratã!!! tre sã verific frigiderul ...

    RăspundețiȘtergere
  8. delicios,trebue sa fac,e o reteta buna,o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  9. buna idee cu puiul asta! si arata si foarte shic! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. imi place foarte mult reteta! are si mazare ... super!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. vai ce bine arata si ce mult imi place puiutul cu mazare !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. dragelor nu pot sa spun decat ca a fost bun si merge facut cu orice fel de legume gratinabile:ciuperci, conopida, etc.

    RăspundețiȘtergere
  13. Naina,da, mi-a venit puiul acasa si ma bucur tare.era goala casa fara el.ma gandesc cu groaza ca vine vremea sa-si ia zborul.asa cafetelor ,cat mai puteti tineti-va in brate puisorii,pupati-i iubitii!

    RăspundețiȘtergere
  14. sanatos si plin de idei constructive ! socul a fost de bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata super puiul cu margele...trebuie sa probez si eu !!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata foarte fain puiul! Si Dana e musai de pupat, ea imi zicea de retete cand abia stiam sa fac un ochi in tigaie :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Reteta asta merita testata...........multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  18. Un gratin de poulet qui me semble des plus délicieux.
    A très bientôt

    RăspundețiȘtergere
  19. arta minunat!!! imi place foarte mult reteta!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Reteta merita intr-adevar incercata.

    RăspundețiȘtergere
  21. super arata.cred ca pieptul de pui face casa buna cu mazarea.pupici

    RăspundețiȘtergere
  22. sarah,mie imi place si ,azarea si puiul,iar ieptul de pui rumenit la foc iute si apoi gratinat,ramane suculent si bun

    RăspundețiȘtergere
  23. Pansy, desi sunt la micul dejun cum ar veni, am lesinat langa puiul tau! (ps: vezi ca nu mai am cont de FB, iar blogul l-am inchis, ca era prea multa tevatura). te-am pupat!

    RăspundețiȘtergere
  24. zazuzo,a dracu"tevatura!imi pare rau pentru minr ca nu mai am blogul tau!nu-i o hotarare prea drastica?uite aici adresa mea de e-mail,sa-mi scrii cand ai chef si vii pe aici,poate totusi ne vedem getacip@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...