joi, 8 decembrie 2011

Somon cu sos de piper verde si capere

Am gasit alaltaieri,la Selgros,niste cozi de somon proaspat ,super,cam de 1 kg bucata,la un pret bun ,asa ca nu m-am rabdat si am cumparat.Executat simplu :la gratar si cu acest extraordinar de bun sos de piper verde cu capere ,pe care poti sa-l mananci si gol pe paine ,atat de mult imi place.Sosul,in varianta fara capere se poate folosi si altfel de carnuri.In special cu vita e prieten bun.

INGREDIENTE :
-felii de somon
-sare,piper
ptr sos :
-1 Lg (lingura) piper verde
-1 pahar de vin alb sec
-2 Lg coniac
-250 ml smantana de gatit
-1 Lg capere
-zeama de lamaie
-sare,piper negru macinat (cam 1/2 lg(lingurita))
-rozmarin verde tocat
MOD DE PREPARARE :

-asta-i coada de care va spuneam.O curatam de solzi si o portionam in felii mai grosute,pe care le saram,eu folosit sare de Guerande si le piperam .Le lasam sa se odihneasca pana facem sosul
-daca folositi (cazul meu) piper verde uscat,hidratati-l timp de o ora in putina apa.Daca folositi piper verde in saramura,nu mai e nevoie de hidratare prealabila
-fierbem vinul si coniacul ,pe foc mic,vreo 2-3 minute
-adaugam smantana si piperul verde,sare si piper negru macinat (cam 1/2 lg,in functie de cat de iute vreti sa fie sosul ) si lasam sa fiarba sosul,la foc mic,aproximativ 10 minute,pana se leaga.Cu 3 minute inainte de a inchide focul adaugam si caperele.
-dupa ce am inchis focul adaugam frunzele tocate de pe o ramurica de rozmarin
-acum vine randul pestelei : adica il frigem pe gratar,2-3 minute pe fiecare parte,functie de cat de groase sunt feliile.

-servim pestele stropit cu sos alaturi de o salata, sau ciuperci sau orez,sau ce vreti voi.

24 de comentarii:

  1. ce-mi place! Imi fac si eu, dar probabil maine seara cand o sa am mai mult timp de gatit! Abia astept arata delicios!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Kadia,sosul e o nebunie !merita sa-l incerci!

    RăspundețiȘtergere
  3. O nebunie si sosul si somonul!Tare fain arata

    RăspundețiȘtergere
  4. Place pestele tare mult! Imi place cum arata, prezentarea e super!!! Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte fain, dar rectifica la titlu, sos de piper verde, nu de mustar....Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi!hi!

    As manca si eu o "coada " de-a ta .:))

    RăspundețiȘtergere
  7. eh, piper, mustar :)), important e pestele! tare fain!

    RăspundețiȘtergere
  8. mmmmmm... mare fan somon. ador caperele. vreau s afac si eu reteta ta. imi spui de unde sa iau piper verde??? te pusiiiii

    RăspundețiȘtergere
  9. pupu-te Naina !gata,am recificat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Lia,de 3 zile mancam tot somon.Nu-i de mirare ca pestele asta face icrele mele preferate!

    RăspundețiȘtergere
  11. Zazuzo,ba sa stii ca sosul asta e tare buuunnnnnn!si se potriveste de minune cu somonul!

    RăspundețiȘtergere
  12. Giovanna,piper verde uscat se gaseste la mai toate marile magazine,in pliculete.Al meu nu mai stiu de la cine a fost,ca l-am pus intr-un borcanel si ambalajul l-am aruncat.De la Kamis sau kotany.Piper verde in saramura se gaseste la metro,selgros,dar uneori se gaseste doar in borcane foarte mari.Kaufland,Carrefour,Real,astea toate ar trebui sa aiba,macar uscat.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai,îmi plouã în gurã!!! ce sosulet ai pregãtit, yummy:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Si uite asa, multumita tie maine o sa prepar peste.Mi-ai facut pofta...

    RăspundețiȘtergere
  15. un poisson que j'adore, il est délicieux
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  16. Ramona,chiar a e yummy sosul asta!

    RăspundețiȘtergere
  17. Fimere,moi aussi,j'adore ce poisson et ces oeufs !

    RăspundețiȘtergere
  18. O adevarata desfatare....!!!!!Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  19. Somon si capere, o combinatie delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  20. multuuumesssc. pe cel in borcan il vroiam, ma gandesc ca cel uscat nu mai e chiar la fel. am sa caut. iti multumesc mult. te pusi tare.

    RăspundețiȘtergere
  21. giovannna,ba daca pe al uscat il lasi mai mult in apa,la hidratat,in timp, ai sa vezi cum isi intensifica aroma.ca de aia am si spus in reteta ca piperul hidratat se adauga in sos cu apa cu tot.

    RăspundețiȘtergere
  22. cat de bine arata , combinatie e o nebunie.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...