INGREDIENTE :
ptr blatul de tarta :
-340 g faina
-1 vf de cutit de sare
-150 g unt
-90 g zahar pudra
-2 oua batute
ptr crema frangipane:
-250 g unt
-250 g zahar pudra
-250 g migdale macinate
-esenta de migdale sau amaretto
-40 g faina
-5 oua batute usor
ptr decor :
-fructe,aprox 400 g
-1 plic gelatina tort gelee rosu de la dr oetker
MOD DE PRPARARE:
1.Prima data facem crema frangipane, pentru ca ea trebuie sa stea la frigider 12-24 de ore. Acuma eu va spun ca am tinur-o vreo 6 ore si a fost ok.
Migdalele le-am uscat putin in cuptor, vreo 10 minute, dupa care le-am lasat la racit si le-am tocat marunt cu mixerul
Batem untul spuma,apoi adaugam zaharul, migdalele, esenta de migdale si faina, mixand continuu.
Batem ouale usor si le adugam gradual compozitiei
Acoperim cu folie si dam la frigider pentru 12-24 ore.
2.Ptr blatul tartei, cernem faina, o amestecam cu sarea si o punem pe blatul de lucru sau intr-un castron cu gura larga. Facem un crater in centrul ei in care punem untul, pe care il framantam sa se inmoaie cu varfurile degetelor, apoi adaugam zaharul si procedem la fel amestecandu-l cu untul
Batem ouale si le incorporam in unt si zahar
Apoi putin cate putin, incepem sa introducem faina in amestecul de unt
Framantam pana se obtine un aluat elstic.Acoperim cu folie si il dam la rece pentru o ora, dupa care il scoatem, il intindem intr-o foaie groasa cam 2 mm, decupam corespunzator formelor de tarta folosite, tapetam formele cu aluatul si mai dam formele la frigider pentru inca 10 minute. Formele mele au diametrul de 10 cm. Din aluatul asta ies cam 15-16 tarte.Spun asa aproximativ,pentru ca eu am facut 10 tarte si din restul am facut o tarta mai mare intr-un vas cu diametrul de 27 cm.
Le scoatem si le umplem cu crema de migdale, fie cu un pos fie cu lingura.
3.Cocem in cuptorul preincalzit la 180* pana se auresc frumos (in jur de 15-20 de minute,depinde de cuptor)
Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam sa se raceasca , apoi le decoram. Am pus cirese negre, capsuni si zmeura, pe care le-am acoperit cu gelatina tort gelee rosu, pe care am facut-o conform indicatiilor de pe plic.
Pofta buna !
Multumesc frumos Pansy pentru participare... Sunt absolut minunate tartele !! Imi place tare ca ai folosit migdale.. Im combinatie cu fructele proaspete aroma e dementiala ! pupici
RăspundețiȘtergereCe minunatii de tarte,vreau si eu cateva sa ma satur,ca mi pofta!!!!!spune-mi tu te-ai legat la Blogobo,ca-mi tot trimit mesaje si nu stiu daca-s seriosi,sa nu ma trezesc ca ma loghez la un virus cum avea Cakeni,de cate ori intram imi apareau niste secvente porno saracuta deabia s-o scapat de el :-)))te pusi
RăspundețiȘtergerePfuai fata,
RăspundețiȘtergereCe-ai facut tu aici !
Sa le mananci dintr-o muscatura !
Antonina,mi-a placut si mie combnatia asta ,de crema de migdale si fructe.
RăspundețiȘtergereDoinitza draga,nu stiu ce sa-ti spun de blogobo.n-am idee ce e cu ei.
RăspundețiȘtergerepupu-te!
Lia draga,ti-am urmat sfatul,le-am mancat !!!!!da'nu dintr-o muscatura.
RăspundețiȘtergeresuper faine..
RăspundețiȘtergereda si mie una, pansy...pls...
Alice draga,tura urmatoare !
RăspundețiȘtergereUne recette délicieuse. J'aime beaucoup les cerises.
RăspundețiȘtergereA très bientôt.
Apetisante si foarte aromate!!! minunate:)
RăspundețiȘtergerevai, ce minunatii se gasesc la tineee! arata superbissim!
RăspundețiȘtergereTaaare faine tartinele astea cu fructe.Îmi place combinatia!
RăspundețiȘtergerePup!
mmmm...... extraordinare
RăspundețiȘtergereExquisitas tartaletas se ven muy lindas con cerezas me encanta, cariños grandes.
RăspundețiȘtergereCrema aia de migdale e martipan curat! Ma servesc ca-mi place de mooor! puup
RăspundețiȘtergerePansy, ce bine suna crema aia de migdale, si arata asa de bine tartele. Imi plac formele tale colorate :) O saptamana frumoasa si insorita sa ai!
RăspundețiȘtergeremultumesc fetelor pentru aprecieri.crema e intr-adevar buna si se potriveste de minune cu fructele.
RăspundețiȘtergereMihaela,formele le-am luat de la kaufland,sunt italienesti.au fost cam scumpe,dar merita pentru ca sunt foarte bune,nu se lipeste absolut nimic de ele.sunt ambalate cate 5 si au costat in jur de 20 si ceva de lei.
RăspundețiȘtergereyay tare bune trebuie sa fi fost.cu siguranta o sa incer dar voi coace intr-o forma mare de tarta ca din pacate din astea mici n-am desi sunt foarte dragalase.pupicei
RăspundețiȘtergereO bunatate de minitarte ai facut acolo.
RăspundețiȘtergerepai sarah draga am zis eu pe acolo ca in loc sa fac 15 cate cred ca ar fi iesit ,am facut 10 si o tarta mare,care am s-o postez zlele astea.aia am facut-o su piersici si frangipane-ul ramas,care n-a fost suficient l-am completat cu budinca de vanilie.
RăspundețiȘtergeremultumesc haplea draga !
RăspundețiȘtergereWow ce bine arata!!!Si ce-mi place crema!!!
RăspundețiȘtergereDanutza eu zic ca merita incercata !
RăspundețiȘtergerecred ca au iesit super aromate !!!!
RăspundețiȘtergerepisicuta mea,incearca-le ca altel nu vei sti !
RăspundețiȘtergereCe minunatie de tarte ai facut tu aici, gand la gand cu bucurie cu crema de migdale:) eu am mancat niste prajiturele cu crema de migdale si am zis sa incerc sa vad ce iese daca reinventez gustul, am fost destul de departe. chiar nu stiam ca e asa cunoscuta ba chiar are un nume asa pompos crema. eu am descoperit-o acum vreo doua luni cand in super,la bar ,au aparut prajiturelele cu crema de vanilie -migdale ca noutati. Nu mi-am inchipuit ca migdalele pot face o crema asa buna. Ma gandesc la crema si imi dau seama cat de delicioase sunt tartele tale , la noapte le visez :)
RăspundețiȘtergerefurnicuto si eu am descoperit acum aceasta crema si imi place cum da cu tartele cu fructe.
RăspundețiȘtergeretartele ...o nebunie inspirationala Getule ! :)
RăspundețiȘtergere