vineri, 8 aprilie 2011

Chec after eight


Un chec fin, delicat aromat cu menta, care iubitorilor de ciocolata si mai ales a celor ce iubesc ciocolata cu menta, sunt sigura ca le va fi pe plac.

INGREDIENTE:
-150 g faina
-125 ml lapte
-2 oua
-1 pachet praf de copt
-50 g margarina sau unt
-100 g zahar
-100g ciocolata cu crema de menta (eu am folosit anidor )
-2 pliculete zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie verde

MOD DE PREPARARE:

-bateti ouale cu zaharul pana se albesc,apoi adaugati margarina topita si racorita

-incalziti usor laptele cu 10 patratele din ciocolata  si amestecati pana se topesc
-adaugati laptele racit peste oua si apoi adaugati faina cernuta amestecata cu praful de copt

- patratele de ciocolata ramase taiati-le bucatele mici   si adaugati-le compozitiei

-ungeti o tava potrivita cu margarina,turnati compozitia si dati la cuptorul preincalzit la 180* pentru 35-40 de minute,sau pana trece proba scobitorii.dupa 30 de mi nute supravegheati cuptorul,pentru ca timpul difera de la cuptor la cuptor.
dupa ce s-a racit pudrati cu zahar amestecat cu zahar vanilat.

22 de comentarii:

  1. Pansy,ce bunatate!Ma servesc si eu cu o feliuta virtuala!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place tare mult cioco cu crema de menta iar checul cred ca are o aroma deosebita.
    Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce gust de-ment trebuie sa aiba.:))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi mie-mi place after eight-ul, deci idee de milioane! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce chec dement, ai facut, Pansy draga, notat reteta! ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
  6. Am venit sa-ti ofer,cu drag,un premiu (ce se afla la mine pe blog)si am plecat cu o felie de chec ...mmm delicios!O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. si mie imi place ciocolata cu menta.reteta initiala era cu 6 ciocolatele after eight,nu stiu cate grame au ca n-am folosit pentru ca n-am gasit la mine in cartier.5 erau topite la aluat si una ( ce mie mi s-a parut putin)taiat bucatele si amestecata cu aluatul rezultat.asa,cu cantitatile astea a iesit tare bun si cu o aroma subtila de menta .ma gandeam chiar sa adaug ceva sirop sau lichior de menta,dar nu a fost nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc mariette,ma duc acuma sa-l iau.

    RăspundețiȘtergere
  9. Desi probabil ca ai mai primit deja acest premiu, ti-l ofer si eu cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. uite ce bunatate aici la tine! chiar eram in cautarea unei retete bune de chec (doar pofta de "ceva dulce si bun" nu trece niciodata!). te pup, draga pansy!

    RăspundețiȘtergere
  11. Exquisito y muy tentador,con chocolate es una exquisitez,me encanta,que rica se ve la crema recién preparada,cariños y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  12. draga danutza iti ,multumesc !am sa-l onorez in curand.

    RăspundețiȘtergere
  13. margot,draga mea,n-am fost eu prea in forma in ultima vreme,dar ma bucur ca ai trecut pe aici si ai gasit o idee de dulce rapid si putin altfel!

    RăspundețiȘtergere
  14. Rosita,gracias por tus comentarios,abrazos !

    RăspundețiȘtergere
  15. norocul meu ca sotul meu nu stie romana, altfel acum m-as apuca de prajiturit.
    ciocolata after eight e preferata lui.

    pansy, eu am o problema cu blogul tau. de cate ori incerc sa las un comment mi se deschid o gramada de fereste mici cu diferite reclame :(
    cum sa fac sa nu mai apara, ca ma duc la disperare :((

    RăspundețiȘtergere
  16. draga roxana,nu stiu sa-ti spun.la mine cand il accesez fara sa fiu logata,nu mi se deschid ferestre,eventual una de la mozilla.dar asta mi se intampla si mie si la alte bloguri.cred ca e de la blogspot.n-am idee ce se poate face impotriva lor.e drept ca e tare enervant.

    RăspundețiȘtergere
  17. arata bine si din cevad in poza are un interior pufos si foarte delicios, merita incercat :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...