Fiind moda cu imbracatul carnurilor in bacon,am facut si eu o friptura de muschiuleti de porc ,pe care evident i-am condimentat ,i-am rulat in bacon si am folosit pentru prima data berea la gatit.A iesit un sos subtil amarui si condimentat.Am servit friptura cu ciuperci pleurotus trase in unt,simplu si mi s-a parut ca sosul ciupercilor cu sosul de bere s-au potrivit foarte bine.
Cu aceasta reteta particip la concursul BLOGGOSPODINA de pe blogul Laurei Laurentiu, Retete ca la mama
INGREDIENTE :
-4 muschiuleti am facut eu,voi faceti cati vreti:1,2....
-bacon afumat usor, feliat subtire,credca 150 -200 g,depinde de lungimea muschiuletior.
-mustar a l'ancienne (cu boabe de mustar intregi)
-3 catei de usturoi zdrobiti
-1 Lg salvie uscata
-1 Lg cimbru uscat
-sare,piper
-0,5 l bere blonda(eu am folosit bergenbier)
-1/2 ceasca de supa de porc sau pui (am facut-o dintr-un cub de supa)
ptr garnitura :
-0,500 g ciuperci pleurotus
-100 g unt
-2 catei de usturoi
-patrunjel tocat
-sare
-piper cu lamaie din belsug
MOD DE PREPARARE :
-muschiuleii se freaca cu sare,piper ,usturoi,salvie si cimbru (eventual puteti face amestecul de condimente inainte si frecati carnea cu maestecul gata pregatit..Gustati sa vedeti cum este.Intotdeauna gustati!),apoi ungeti-i cu mustar.
-rulati in spirala baconul pe muschiuleti si puneti-i intr-o tava potrivita,presarati piper,adaugati ceasca de supa si berea.
-dati la cuptorul preincalzit la 210 * (foc mediu) timp de 10 minute,apoi reduceti focul la minim, pana se auresc frumos si cand ii strapungeti cu furculita iese suc curat,nu cu sange.Aveti grija sa-i stropiti cu sosul din tava din cand in cand.Cam la 10 minute.Nu mai stiu cat au stat la cuptor,ca n-am cronometrat,dar 35 de minute au stat in mod sigur.
-in timpul acesta am calit usturoiul usor in unt apoi am adaugat ciupercile pleurotus intregi, la foc iute,sa se elimine apa din ele.Am stins focul si am adaugat verdeata.
-la servire am mai adaugat rosii simple si ceapa verde.Sosul fripturii a fost de ajuns pentru dressingul salatei,sa-i zic asa.
-in rest,doar POFTA BUNA SA AVETI !
arata intr-un mare fel!!!si cred ca muschiuletul suculent a fost bine imbratisat de baconul acela crocantos!!! uff!! bine ca mancat, ca altfel...nu raspundeam de fapatele mele :))
RăspundețiȘtergereArata fenomenal si face mare,mare pofta
RăspundețiȘtergeredaca ma uit si la garnitura...(este preferata mea)atunci,cu draga inima dau nota 10 cu felicitari!!!!
O saptamana placuta iti doresc si pupici!!!!
foarte buuuun ii simt mirosul,sper ca mai imi aduc aminte bine,o zi buna
RăspundețiȘtergereMai Pansy,
RăspundețiȘtergereMuschiul tau m-a lasat bouche bee .
Unde mai pui ca-i si cu berea la purtator . :)
Absolut delicios !!
RăspundețiȘtergerebestiali...asta cu inecatul in bere...imi place foarte tare :))
RăspundețiȘtergereexquisito plato ,contundente me agrada mucho,realmente delicioso,cariños y abrazos.
RăspundețiȘtergerefetelor,intr-adevar friptura a ramas suculenta iar sosul a fost excelent.am sa-l incerc si cu alte feluri de carne.
RăspundețiȘtergereMoamaa, cum poate sa arate muschiuletii aia...vrei sa-ti sparg usa, Pansy??!!
RăspundețiȘtergereLiana,daca eram barbat te intelegeam,ca-ti plac muschii mei, da'asa...
RăspundețiȘtergeresavuros peste masura!:)
RăspundețiȘtergeresi mult succes la concurs!:)
RăspundețiȘtergereO idee minunata acest sos.Il voi incerca cu siguranta.
RăspundețiȘtergereO seara placuta!
Foarte frumos totul, apetisantttttt! Succes la concurs.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Maria Elena!
RăspundețiȘtergerenu cred sa fi mancat ceva cu bacon si sa nu-mi fi placut si la prezentarea asta n-as refuza o portie. I-ai imbracat foarte frumos si precis le-a fost pe plac si cum i-ai inecat!
RăspundețiȘtergere