duminică, 15 mai 2011

Muschiuleti de porc imbracati si inecati in bere

Fiind moda cu imbracatul carnurilor in bacon,am facut si eu o friptura de muschiuleti de porc ,pe care evident i-am condimentat ,i-am rulat in bacon si  am folosit pentru  prima data berea la gatit.A iesit un sos subtil amarui si condimentat.Am servit friptura cu ciuperci pleurotus trase in unt,simplu si mi s-a parut ca sosul ciupercilor cu sosul de bere s-au potrivit foarte bine.
Cu aceasta reteta particip la concursul BLOGGOSPODINA de pe blogul Laurei Laurentiu, Retete ca la mama
INGREDIENTE :
-4 muschiuleti am facut eu,voi faceti cati vreti:1,2....
-bacon afumat usor, feliat subtire,credca 150 -200 g,depinde de lungimea muschiuletior.
-mustar a l'ancienne (cu boabe de mustar intregi)
-3 catei de usturoi zdrobiti
-1 Lg salvie uscata
-1 Lg cimbru uscat
-sare,piper
-0,5 l bere blonda(eu am folosit bergenbier)
-1/2 ceasca de supa de porc sau pui (am facut-o dintr-un cub de supa)
ptr garnitura :
-0,500 g ciuperci pleurotus
-100 g unt
-2 catei de usturoi
-patrunjel tocat
-sare
-piper cu lamaie din belsug

MOD DE PREPARARE :

-muschiuleii se freaca cu sare,piper ,usturoi,salvie si cimbru (eventual puteti face amestecul de condimente inainte si frecati  carnea cu maestecul gata pregatit..Gustati sa vedeti cum este.Intotdeauna gustati!),apoi ungeti-i cu mustar.
-rulati in spirala baconul pe muschiuleti si puneti-i intr-o tava potrivita,presarati piper,adaugati ceasca de supa si berea.
 -dati la cuptorul preincalzit la 210 * (foc mediu) timp de 10 minute,apoi reduceti focul la minim, pana se auresc frumos si cand ii strapungeti cu furculita iese suc curat,nu cu sange.Aveti grija sa-i stropiti cu sosul din tava din cand in cand.Cam la 10 minute.Nu mai stiu cat au stat la cuptor,ca n-am cronometrat,dar 35 de minute au stat in mod sigur.

-in timpul acesta am calit usturoiul usor in unt apoi am adaugat  ciupercile pleurotus intregi, la foc iute,sa se elimine apa din ele.Am stins focul si am adaugat verdeata.
 -la servire am mai adaugat rosii simple si ceapa verde.Sosul fripturii a fost de ajuns pentru dressingul salatei,sa-i zic asa.
-in rest,doar POFTA BUNA SA AVETI !

16 comentarii:

  1. arata intr-un mare fel!!!si cred ca muschiuletul suculent a fost bine imbratisat de baconul acela crocantos!!! uff!! bine ca mancat, ca altfel...nu raspundeam de fapatele mele :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata fenomenal si face mare,mare pofta
    daca ma uit si la garnitura...(este preferata mea)atunci,cu draga inima dau nota 10 cu felicitari!!!!
    O saptamana placuta iti doresc si pupici!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte buuuun ii simt mirosul,sper ca mai imi aduc aminte bine,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai Pansy,

    Muschiul tau m-a lasat bouche bee .
    Unde mai pui ca-i si cu berea la purtator . :)

    RăspundețiȘtergere
  5. bestiali...asta cu inecatul in bere...imi place foarte tare :))

    RăspundețiȘtergere
  6. exquisito plato ,contundente me agrada mucho,realmente delicioso,cariños y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  7. fetelor,intr-adevar friptura a ramas suculenta iar sosul a fost excelent.am sa-l incerc si cu alte feluri de carne.

    RăspundețiȘtergere
  8. Moamaa, cum poate sa arate muschiuletii aia...vrei sa-ti sparg usa, Pansy??!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Liana,daca eram barbat te intelegeam,ca-ti plac muschii mei, da'asa...

    RăspundețiȘtergere
  10. O idee minunata acest sos.Il voi incerca cu siguranta.
    O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumos totul, apetisantttttt! Succes la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu cred sa fi mancat ceva cu bacon si sa nu-mi fi placut si la prezentarea asta n-as refuza o portie. I-ai imbracat foarte frumos si precis le-a fost pe plac si cum i-ai inecat!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...