INGREDIENTE :
-1 piept de pui dezosat si fara piele
-1 capatana bok choy ( se gaseste la metro sub denumirea de salata coste).In lipsa puteti folosi varza chinezeasca sau spanac,sau si una si alta
-1 ardei iute, rosu am avut eu
-1 legatura ceapa verde
-3 catei de usturoi zdrobiti
-1 cm de ghimbir dat pe razatoare sau 1 lg de ghimbir macinat
-1 conserva de baby corn (porumb mititel)
-4 Lg sos soia
-1 Lg otet de orez
-1 lgt zahar
-ulei de susan (daca aveti iute)
-sare,daca mai e nevoie si piper dupa gust
-ulei pentru prajit (de arahide sau floarea soarelui)
-seminte de susan
MOD DE PREPARARE :
-pieptul de pui il taiem cubulete, il uscam in prosop de hartie, pentru a inlatura excesul de apa, apoi il tavalim prin amidon
-taiem frunzele de bok choy bucatele,la fel ceapa verde si ardeiul iute
-porumbul il scurgem de apa
2.Incalzim wok-ul sau o tigaie incapatoare, adaugam uleiul si prajim iute pieptul de pui,dupa care il scoatem pe o farfurie
3.Daca mai e nevoie completam cu ulei si prajim iute ceapa verde , usturoiul,ghimbirul si ardeiul iute,dupa care adaugam frunzele de bok choy si porumbul,amestecand continuu,timp de 2 minute
4.Adaugam carnea ,sosul de soia,otetul si zaharul ,amestecam bine si continuu inca 1 minut,pana frunzele isi pierd din rigiditate.Gustam , mai asezonam daca este nevoie, inchidem focul si stropim mancarea cu uleiul de susan.
5.Servim presarat cu seminte de susan.
Pofta buna !
cat imi place porumbul baby!!! si puiul...si cu sos de soia- deja e un deliciu! sincera sa fiu insa nu am folosit niciodata acest bok choy...as fi curioasa, cu ce seamana la gust? nici de cumparat nu am vazut- sau nu m-oi fi uitat eu cu atentie?! oricum : super faina reteta!!!
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta reteta , imi plac combinatiile, nici eu nu am auzit de bok choy... O zi minunata! pupici!
RăspundețiȘtergerebok choy e o leguma (baby bok choy il puteti vedea aici http://panseluta-violet.blogspot.com/2010/11/taietei-de-orez-crocanti-cu-legume-bok.html,sunt frunzele verzi.este ceva intre varza si spanac la gust.uleiul de susan ii potenyeaza foarte bine gustul.baby bok choy se gaseste la ceva magazin chinezesc din dragonul rosu,unde eu nu am ajuns inca,dar draga de Elena ma cadoriseste cu el de cateori ne vedem.eu am vazut la metro,in varianta matura,la raftul de salati si acolo ii zice salata coste.pretul variana intre 5 si 9 lei/kg,depinde cum nimeresti.dar va spun ca e mai bun asta baby,evident,ca are pedunculul si nervurile mai fragede.
RăspundețiȘtergereArata tare bine!!!
RăspundețiȘtergereAm inghitit in sec cind am vazut-o!...desi e prea devreme la mine pentru asemenea papica(abia sint la cafea)n-am rezistat sa nu dau o fuga pina la tine sa o vad mai de aproape(si sa inghit mai tare!)xxx
poate fi inlocuit cu un amestec de varza chinezeasca,de ii spun astia prin supermarket-uri,salata chinezeasca si spanac.mancarea merge si cu doar una din ele.daca aveti de unde,cumparati-va ulei de susan.se foloseste exclusiv la asezonarea mancarii si a salatelor.acuma e drept ca exista si ulei de susan de gatit,dar va sfatuiesc sa cumparati din astalalt (e in sticlute mici de 125 ml,maxim 250 ml).daca e mai mare,e de gatit si scrie pe el.asta de care va povestesc e presat la rece si e extrem de aromat,drept care se folosesc doar cateva picaturi.la salata de rucola face minuni.ca de altfel la orice frunze verzi.
RăspundețiȘtergeresa dai cu caciula dupa chinezi, nu alta, Pansy, esti maestra!
RăspundețiȘtergereCe combinatie de legume si pui, cu arome chinezesti! Mi-ai dat o idee sa folosesc si eu ultimele tulpini de bok choy...
RăspundețiȘtergereCe fain arata!Eu tare greu gasesc Pok Choy!
RăspundețiȘtergereTe pup si o saptamîna frumoasa îti doresc!
une assiette appétissante et surement délicieuse
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Se ve muy sabroso este plato,que rica combinación,un plato goloso,cariños y abrazos.
RăspundețiȘtergerePansy, bok choy din asta nu am gatit pana acum, desi aici am vazut in magazin, dar poate ca e timpul sa incerc :) Cred ca e asa bun, si semintele de susan deasupra ii dau un farmec anume :)
RăspundețiȘtergeremm,cum ma ademenesti tu cu asa bunaciuni ,pansy!:)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si incerc sa inteleg cam cum s-ar numi aici in Italia,oricum data viitoare cand ma duc la restaurantul Chinezesc voi comanda acest fel sa vedem cum este!
RăspundețiȘtergereOseara placuta!!!
Mai ,fato ne-ai incantat ochii si papilele cu un asemenea preparat
RăspundețiȘtergereDa' verzăciunea asta nu se poate înlocui cu ceva autohton? Că eu n-am magazin chinezesc prin zonă :(
RăspundețiȘtergereArata foarte bine .Eu sint fun chinezari si e pe gustul familiei.Am salvat-o.Multumesc.
RăspundețiȘtergerefoarte fain, cred ca e si bun
RăspundețiȘtergerearcadia ,am zis eu mai sus,cred ca se poate face foate bine cu un amestec de varza chinezeasca (aia de ii spun astia salata chinezeasca) si spanac,sau numai cu una din ele,cum iti place.pune si tu ce frunze iti plac,ca doar nu e nimic batut in cuie.
RăspundețiȘtergerearcadia am uitat sa-ti spun,daca nu ai citit in preambulul retetei ca se gaseste la metro,bok choi matur,sub numele de salata coste.costa intre 6 si 9 lei/kg,depinde cum nimeresti
RăspundețiȘtergereImi plac preparatele chinezesti iar mancarica ta arata asa de bine ca eu ma asez la masa.
RăspundețiȘtergereMedi si mie imi place mancarea chineasca,mai ales ca se prepara foarte repede,avand toate ingredintele pregatite si este si sanatoasa,totul petrcandu-se la foc iute si in timp scurt.
RăspundețiȘtergerePansy dragă, mie tre' să-mi bagi deştele-n ochi! Săru'mâna! :*
RăspundețiȘtergerearcadia e de bine cand scot degetele!
RăspundețiȘtergere