duminică, 15 iulie 2012

Ossobuco

E greu sa reincep postarile,mai ales ca am mai multe retete care isi asteapta randul si al caror principal pilot de incercare,nu mai este.
Revazandu-le acum,imi aduc aminte observatiile lui hazlii,care retete i-au placut, care i-au placut mai putin ,sugestiile uneori fanteziste pe care le facea la astea din urma.Una din retetele care i-au placut fara rezerve a fost si cea de fata,a fost printre ultimele gatite pentru el,eram sigura ca o sa-i placa si nu m-am inselat.Asa ca astazi,cand se implineste o luna de cand nu mai este printre noi,am hotarat sa-l pomenesc si in acest fel.Cu ossobuco varianta moderna,care contine rosii si nu varianta clasica,care este fara rosii dar are in schimb la final,gremolada (un amestec de patrunjel,usturoi si coaja de lamaie)

INGREDIENTE :
-4 buc de rasol de manzat cu osul cu maduva cu tot
-2-3 linguri de faina
-2 cepe
-2 catei de usturoi
-2-3 morcovi
-un fir de tulpina de telina
-200 ml vin alb
-2-3 ceasti de supa de vaca
-o ceasca de rosii decojite maruntite
-o legatura de patrunjel verde
-50 g unt
-ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE :


-carnea se da prin faina,apoi se rumeneste intr-o tigaie in care am topit in prealabil untul si o lingura de ulei.Dupa ce s-a rumenit se scoate si se rezerva pentru mai tarziu.
-in aceeasi tigaie,calim ceapa,morcovii,tulpina de telina maruntite .
-stingem cu un pahar de vin alb,lasam sa se evapore alcoolul
-adaugam din nou carnea in tigaie,acoperim cu supa de vita,aducem la fierbere,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.Dupa aproximativ o ora,adaugam si rosiile decojite si lasam sa fiarba inabusit,pana ce carnea devine moale.

-asezonam cu sare si piper si la sfarsit,adaugam cateii de usturoi zdrobiti si patrunjelul tocat.

Noi l-am mancat cu tagliatelle,dar se pare ca in mod clasic, la Milano ,se mananca cu risotto sau chiar mamaliga.Bag de seama ca documentarea mea n-a fost completa ,la timpul cu pricina.
Pofta buna !

11 comentarii:

  1. Nu am citit decat ce ai scris sus ca se implineste o luna ( si poza finala .sti o femeie foarte puternica si ma bucur ca te-am cunoscut chiar si virtual .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mirela, ma bucur si eu ca am gasit o noua prietena,chiar si virtuala.

      Ștergere
  2. Sunt de aceasi parere cu Mirela, sunteti o femeie puternica, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

    RăspundețiȘtergere
  3. Toata admiratia mea pentru o femeie cu adevarat puternica.
    Dumnezeu sa-l aibe in grija lui!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi pare rau pentru cele intamplate, dar eu una cred ca este langa tine si se bucura ca ii continui ceea ce ii placea sa faca

    RăspundețiȘtergere
  5. Que rico es el osobuco yo me como hasta la médula,abrazos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bunatate de mancare ai preparat!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum sa nu-ti placa o asemenea bunatate ??? Cui nu i-ar surade ideea sa aiba asa ceva in farfurie....?
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
    Alina-ti sufletul Geta draga ! Esti o femeie puternica si trebuie sa ai grija de cei ce au ramas.....
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  8. Minunata reteta, draga mea. Bine ai revenit!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pansy ma bucur sa te stiu bine!
    Io te stimez foarte mult,inca de cand te-am cunoscut pe Ardei,cunostintele tale in materie de arta culinara sunt uriase,am invatat tare multe de la tine si ma bucur ca ai gasit forta necesara pentru a reveni sa le impartasesti cu noi in continuare.
    N-am mancat niciodata preparatul prezentat de tine,cu toate ca am auzit de el la tot pasul.Mi-ar placea sa-l fac si eu...nu pot sa trec prin viata asta fara sa mananc ossobuco,nu-i asa?
    Te pup cu drag:-)))si te astept la o cafea in Baia Mare!
    Sa-mi dai de stire daca vi,bine?

    RăspundețiȘtergere
  10. mama ce bunanatate de mancare. zici ca e o opera de arta... ah as da toti banii castigatia la partidele de analiza sportiva pentru o sotie care sa poata gati doar pentru mine asemenea minuni)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...