Mai simplu si rapid nu se poate.Rezultatul ? Gustos si aromat.
INGREDIENTE:
masura cana: 240 ml
tava 20x30 cm
-4 oua
-2 cani de faina
-1 1/2 cani zahar
-1/2 cana apa fierbinte
-un varf de cutit de sare
-1 lingurita praf de copt
-coaja rasa de la o lamaie
-1 plic zahar vanilat
-500 g prune
-o mana de zmeura (se poate si fara)
-1 lingurita scortisoara
-1/2 lingurita cardamom praf
MOD DE PREPARARE :
-se taie prunele in jumatati si se presara cu scortisoara si cardamom
-se separa galbenusurile de albusuri
-se freaca galbenusurile cu sare,jumatate din cantitatea de zahar,zaharul vanilat, apoi se adauga faina amestecata in prealabil cu praful de copt, dupa care se adauga gradual apa fierbinte si la sfarsit coaja rasa de lamaie
-se bate albusul spuma,impreuna cu zaharul ramas,apoi se adauga peste amestecul de faina, omogenizand cu o lingura de lemn
-tava ce va merge la cuptorul preincalzit la 180*C (foc mediu) se unge cu ulei,se toarna amestecul si se aseaza deasupra fructele
-se coace timp de aproximativ 50 de minute,pana se aureste frumos si trece proba scobitorii.
-dupa ce se raceste se taie si se presara cu zahar praf si fulgi de cocos.
Cu siguranta delicioasa prajitura!
RăspundețiȘtergereEu spun intotdeauna,un desert simplu,daca este bine asezonat poate fi un deliciu
Ștergerefoarte buna!
RăspundețiȘtergereNoua ne-a placut.
ȘtergereAi perfecta dreptate: simplu, rapid si bun ! Imi place cum arata !
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Multumesc, si tie Lia
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereSigur nu mai este! Cred ca de pofta o sa fac si eu astazi!
RăspundețiȘtergere