duminică, 16 decembrie 2012

File de pastrav prajit cu sos chimichurri



Foarte simplu si foarte bun. Asocierea pestelui prajit cu sosul chimichurri este cu siguranta de incercat.

INGREDIENTE :
-2 pastravi
-sare de Guerande (eu zic ca e cea mai buna pentru peste )
-piper cu lamaie sau piper si coaja rasa de la o jumatate de lamaie
-zeama de la jumatate de lamaie
-o lingura ulei de masline
-sos chimichurri

MOD DE PREPARARE:
1.Se curata pestele ,se spala si se fileteaza : se taie pestele pe sira spinarii de la cap spre coada, cu ajutorul unui cutit bine ascutit.Apoi se taie usor pe langa coaste, cat mai aproape de ele, pana desprindem jumatatile de pastrav, de oase.Punem bucata de peste cu pielea in jos si trecem usor cu varful degetelor peste carne,sa simtim daca a mai ramas vreun os.Daca da, il extragem cu o penseta,avand grija sa nu rupem carnea.
2.Odata filetat, pestele se unge cu ulei de masline, sau de care aveti, se sareaza, se pipereaza ,se stropeste cu zeama de lamaie ,se acopera cu folie si se da la frigider pentru jumatate de ora.
3.Se incinge o tigaie antiaderenta, se unge cu putin ulei si se aseaza pestii cu pielea in jos si se prajesc 2 minute,apoi se intorc cu carnea in jos si se mai prajesc un minut.
Mancati pestii cu pofta stropiti cu sosul chimichurri , alaturi de garnitura dorita.Orez cu ciuperci si ardei cazul meu.

4 comentarii:

  1. ce bunatate,arata si foarte bine,o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata...si ce gustos e pastravul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adnia si mie imi place pastravul.Nu are oase multe si e gustos.Dintre pestii de apa dulce,e preferatul meu.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...