Iata o alta varianta de peste la cuptor, putin mai neobisnuita, dar cu un rezultat delicios, indubitabil ! Puteti folosi si alti pesti, mai putin grasi decat crapul : pastrav, dorada, biban, etc.Cred ca si macroului i-ar sta bine o astfel de "imbracaminte ".
INGREDIENTE:
-un crap întreg
-4 căţei de usturoi
-4 linguri de muştar
-o lămâie mare
-2 linguri de ulei de măsline
-100 g iaurt
-o legătură de mărar verde tocat
-o lingură ketchup
-3 fire de ceapă verde tăiate rondele
-sare
-piper alb măcinat
-un pahar de apă
MOD DE PREPARARE:
1.Se curăţă peştele şi usturoiul.Nu uitati sa scoateti osul triunghiluler,sa-i zic asa, de marimea unei unghii, de la imbinarea capului cu trunchiul, care amaraste pestele.
2.Se unge o tava cu ulei,se pune pe fundul ei
ceapă verde tăiată rondele,apoi se aseaza peştele.Se sărează se piperează, se
unge la interior cu muştar şi se umple cu usturoiul feliat, 2 fire de mărar şi
felii de lămâie
4.Se unge la exterior peştele,pe ambele părţi
cu amestecul de iaurt ,se adaugă paharul de apă şi se pune în cuptorul
preîncălzit la 200 *C. Se coace timp de aproximativ 50 de minute,depinde de
mărimea peştelui, până ce e frumos rumenit şi pătruns.După 20 de minute, se
stropeşte din când în când cu sosul format în tava.
Poftă bună!
thx for visiting !
RăspundețiȘtergereO bunatatea tarta asta!
RăspundețiȘtergereHhahaha, eu eram la tarta, în gînd =))
RăspundețiȘtergereSi crapul e bun!
Muah!