Se apropie sezonul gratarelor, asa ca va propun sa incercati un altfel de mititei ,adica kebab grecesc.Am folosit carne tocata amestec vita si porc, dar puteti folosi ce fel de carne va place: vita, miel, sau amestecuri.Iar ca insotitor al kebabului, incercati tzatziki si maslinele verzi.Veti avea o surpiza placuta.
INGREDIENTE:
-500 g carne tocată amestec
-o lingură ketchup
-o lingură coriandru măcinat
-o lingură muştar (cu hrean)
-o lingură praf de usturoi
-o linguriţă de cimbru uscat
-o linguriţă de busuioc uscat
-1/2 linguriţă de mentă uscată
-sare şi piper după gust
MOD DE PREPARARE:
1.Se amestecă şi se frământă carnea tocată cu
toate ingredientele,după care se acoperă şi se pune la rece pentru cel puţin 6
ore.Cel mai bine este de seara până a doua zi.
2.Se ia în palmă o cantitate de carne cam cât
pentru un mititel, se aplatizează, se aseaza un băţ de frigăruie udat în
prealabil cu apă,pe carne,care se strânge cu mâna în jurul băţului.
3.Se aseaza frigăruile astfel obţinute într-o
tava acoperită cu hârtie de copt şi se dă la cuptorul încălzit la maxim, până
ce carnea este rumenită.Se pot face foarte bine si pe gratar.
4.Se servesc înmuiate în sos tzatziki ,alături
de măsline verzi.
Pofta buna!
imi place acest sos tare mult , merge si cu legume la gratar !
RăspundețiȘtergereCoco,merge cu foarte multe ! cu carne ,cu legume, cu salata.Si mie imi place mult,drept care il fac destul de des.
ȘtergereSi mie imi place ascest sos si merge de minune cu kebabul.
RăspundețiȘtergerePup si dupa-amiaza placuta!
Vad ca suntem intr-un gand !
Ștergere