INGREDIENTE:
-o foaie de aluat foietaj
-500 g ciuperci
-500 g praz
-1/2 legatura mica de leurda (optional)
-250 g cascaval
-125 g mozzarella (o bila mare)
-400 g smantana
-3 oua
-1/2 ceasca de parmezan ras
-o mana de pesmet
-o legatura de patrunjel verde tocat
-30 g unt
-un varf de cutit de nucsoara
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
-prazul se taie rondele, leurda se toaca, ciupercile se feliaza
-se incinge o tigaie mai mare ,se topeste untul ,se adauga o lingurita de ulei, apoi se adauga prazul,se caleste 3 minute la foc iute, dupa care se adauga ciupercile si se mai calesc impreuna,amestecand des,tot la foc iute,pana scade toata apa continuta apoi se stige focul
-se adauga leurda tocata, patrunjelul verde si se potriveste de sare si piper
-se unge o tava pentru tarta cu unt sau ulei,(forma mea are 28 cm diametru) se captuseste cu foaia de aluat fraged care se inteapa cu furculita din loc in loc, se presara cu pesmet,apoi se adauga umplutura.
-deasupra se presara cascavalul taiat cubulete si se adanceste cu mana in umplutura
-se amesteca smantana cu ouale batute , nucsoara, parmezanul ras si se toarna peste umplutura, se rupe mozzarella si se adauga bucatile din loc in loc, apoi se pliaza marginile aluatului peste intraga umplutura si se unge cu ou batut.
-se coace in cuptorul preincalzit la 200*C ,timp de aproximativ 25-30 de minute, depinde de dimensiunea formei, pana ce aluatul este rumen si compozitia de smantana inchegata.
Pofta buna!
Geta , mie imi place enorm ce a iesit !!! Cat despre combinatie nu zic decat ca exact asa am vrut sa fac si eu mai spre sfarsitul lunii !! :))) Prezentarea e mai mult decat perfecta !! <3
RăspundețiȘtergerePupu-te Adina!
Ștergereprezentarea e de 10 cu plus, iar tarta arata asa bine de-mi vine sa musc din monitor!
RăspundețiȘtergereE foarte buna si versatila,merge s-o faci cu orice.
Ștergere