Supa asta mai neobișnuită îmi aduce aminte de copilărie, când o mâncam cu mare placere vara, pe căldură, mai ales că o mâncam rece, de la frigider. Mama îmi dădea supa ca antreu, dar poate fi mâncată foarte bine și la desert. Proveniență rețetei este probabil austro-ungara și e răspândită în nordul și nord-vestul țării.
INGREDIENTE:
-4 căni de vişine fără sâmburi
-1/4 de cană de zahăr
-2 l de apă
-un baton de vanilie sau un plic de zahăr vanilat (opţional)
-200 ml smântână de frişcă
MOD DE PREPARARE:
1.Se fierb visinele, zahărul, apa şi batonul
de vanilie ca pentru un compot. Gustaţi ca să vedeţi cât de dulce este.Unele
vişine sunt mai acre altele mai dulci, deci cantitatea de zahăr poate diferi.
2.Se adaugă smântana de frişcă se mai dau 2
clocote, după care se lasă la răcit.Se scoate batonul de vanilie.
Se poate consumă caldă sau mai ales rece, de
la frigider, fie ca antreu, fie ca desert.
Poftă bună !
Une soupe de cerises. Je n'en ai encore jamais mangé. Ça doit être très bon.
RăspundețiȘtergereA bientôt
nadji,c'est tres rafraichissante !
ȘtergerePana acum am auzit de tot felu de supe dar de cirese sincera sa fiu nu am mai auzit...oricum sunt sigura ca este foarte gustoasa si foarte sanatoasa :D
RăspundețiȘtergeree o supa racoritoare si aromata si eu zic ca merita incercata, mai ales pe caldurile astea si cat mai sunt visine.Se poate face si cu compot de visine.
ȘtergereStiam o alta varianta, fara frisca lichida, oricum e buna ;-)
RăspundețiȘtergereLiana,mama asa o facea, cu smantana.Dar eu zic ca smantana de frisca e mai buna pentru aspect mai ales.
Ștergere