vineri, 26 iulie 2013

Tarator

Am mancat prima data supa asta acum doi ani la Balcik ,intr-o zi caniculara.Contrastul dintre supa rece cu cuburi de gheata si painea de casa usturoiata si muiata in unt topit,fierbinte, mi-a placut teribil.V-ati prins,tarator este o supă bulgărească rece, făcută din iaurt şi castraveţi.O varianta mai lichidă de tzatziki.In unele locuri se serveste presarata cu nuci.

INGREDIENTE:
-500 ml iaurt de băut sau sana
-o jumătate de castravete de seră sau 4 castraveţi mai mici
-un căţel de usturoi zdrobit
-1/2 legătură de mărar tocat
-sare,piper după gust
-cuburi de gheaţă
-nuci rocate grosier (optional)

MOD DE PREPARARE:
1.Se curăţă castraveţii de coajă şi se taie cubuleţe
2.Se amestecă iaurtul cu castraveţii, mărarul tocat şi usturoiul zdrobit.Se lasă cel puţin jumătate de ora la frigider.
3. Se serveşte cu cuburi de gheaţă, eventual presărată cu nuci, împreună cu pâine frecată cu usturoi şi prăjită uşor în unt.

Poftă bună !

2 comentarii:

  1. ce interesant , nu stiam , seamana cu sosul grecesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Supa asta, sau in vatianta mai groasa sos, se regaseste in tot spatiul balcanic

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...