Am mancat prima data supa asta acum doi ani la Balcik ,intr-o zi caniculara.Contrastul dintre supa rece cu cuburi de gheata si painea de casa usturoiata si muiata in unt topit,fierbinte, mi-a placut teribil.V-ati prins,tarator este o supă bulgărească rece, făcută
din iaurt şi castraveţi.O varianta mai lichidă de tzatziki.In unele locuri se serveste presarata cu nuci.
INGREDIENTE:
-500 ml iaurt de băut sau sana
-o jumătate de castravete de seră sau 4
castraveţi mai mici
-un căţel de usturoi zdrobit
-1/2 legătură de mărar tocat
-sare,piper după gust
-cuburi de gheaţă
-nuci rocate grosier (optional)
MOD DE PREPARARE:
1.Se curăţă castraveţii de coajă şi se taie
cubuleţe
2.Se amestecă iaurtul cu castraveţii, mărarul
tocat şi usturoiul zdrobit.Se lasă cel puţin jumătate de ora la frigider.
3. Se serveşte cu cuburi de gheaţă, eventual
presărată cu nuci, împreună cu pâine frecată cu usturoi şi prăjită uşor în unt.
Poftă bună !
ce interesant , nu stiam , seamana cu sosul grecesc !
RăspundețiȘtergereSupa asta, sau in vatianta mai groasa sos, se regaseste in tot spatiul balcanic
Ștergere