joi, 25 iulie 2013

Tabbouleh


"Bucatarul curajos " si sarat al lunii iulie , prin Mihaela, ne-a propus spre realizare o salata care mie imi place foarte mult : tabbouleh.Si cum am facut-o de multe ori dar nu am postat-o,am profitat de prilej.
Tabbouleh este o salată libaneză la origine,dar ea e prezentă în tot nordul Africii, făcută în mod tradiţional din roşii, pătrunjel, mentă, ceapă, şi bulgur.Sunt diverse variante care înlocuiesc spre exemplu bulgurul cu cus cus, cu deosebire in zona magrebiana.Mai poate conţine şi castraveţi, usturoi, salată verde. În lumea Orientului Apropiat si a Balcanilor se serveşte în general ca antreu , făcând parte din ceea ce se numeşte meze sau mezze ( o mulţime de mici gustări, ce preced felurile principale).

INGREDIENTE:
-3 roşii
-2 legături mari de pătrunjel
-frunzele de pe o crenguţa de mentă
-2 legături de ceapă verde
-1/2 ceaşcă de bulgur (sau cus-cus)
-o ceaşcă de apă
-sucul de la jumătate de lămâie mare
-3 linguri de ulei de măsline
-sare,piper după gust

MOD DE PREPARARE:
1.Se fierbe bulgurul în apă cu sare, la fel ca şi orezul ,în proporţie de 1:2. Dacă folosiţi cus cus procedati conform indicaţiilor de pe cutie.
2.Se toacă pătrunjelul, menta şi ceapa verde, se taie cubuleţe roşiile, se pun între-un bol,se adaugă bulgurul, apoi uleiul şi sucul de lămâie, sarea,piperul.Se amestecă  şi se serveşte.
Poftă bună !

4 comentarii:

  1. esti infernala, fix tabouleh voiam sa fac maine si poimaine :) ma ajuta c anu mai trebuie sa caut reteta pe net, nu ca nu stiu ce contine, dar stii cum e, cand o face cineva e mai lejereanu sa citesti ingredientele :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...