luni, 8 iulie 2013

Piept de pui aromat cu sos de susan



Provocarea secreta mi-a repartizat chiar blogul Amei ,initiatoarea acestui proiect. Am cercetat blogul ei si am ales reteta piept de pui aromat cu sos de susan.Simplu si foarte bun. Poate fi un aperitiv foarte bun sau servit alaturi de orez, un fel de mancare de sine statator.


INGREDIENTE
-un piept de pui
-2 albuşuri
-3 linguri de amidon
-sare,piper
-ulei pentru prăjit
Ptr sos:
-3 linguri pastă de tomate
-o lingură oţet de orez sau oţet de mere
-3 linguri sos de soia
-o linguriţă praf de ghimbir
-o ceapă mică tocată mărunt
-o linguriţă praf de usturoi
-o linguriţă miere
-o lingură seminţe de susan
-3-4 picături de ulei de susan(opţional)
-sare,piper după gust
MOD DE PREPARARE :
1.Tăiaţi pieptul de pui fâşii
2.Bateţi albuşurile cu amidonul şi puţină sare şi piper.
3.Treceţi făşiile de carne prin amestec şi prajitile la foc iute, în ulei încins
4.Prăjiţi uşor seminţele de susan într-o tigaie antiaderenta,fără ulei, apoi amestecaţi toate ingredientele pentru sos.
5.Se servesc fâşiile de carne, înmuiate în sosul de susan, eventual alături de orez fiert.


Poftă bună !


.

2 comentarii:

  1. Si fara orez cred ca este delicios si rapid de facut acum ca s-a incalzit afara cam prea mult si iti vine sa renunti la retete elaborate. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de aia imi place bucataria asiatica vara mai ales.E rapida scurtand timpul de stat la furnale !

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...