Sosul romesco este un sos specific Cataloniei
unde este folosit frecvent.O variantă gustoasă şi sănătoasă de a pregăti
orice peşte alb şi chiar pui.Am aflat de curand de acest sos si cum aveam doua macrouri am zis sa-l incerc.Rezultatul mi-a placut. Gustos si mediteranean! Pacat ca pestele n-a fost si el mediteranean.De cand am fost in Grecia mi-e gandul doar la barbun.
INGREDIENTE:
-4 fileuri de macrou cu piele cu tot ( 2 buc
de macrou)
-3 linguri de ulei de măsline
-100 g migdale
-3-4 căţei de usturoi feliaţi
-o ceapă tocată
-un vârf de cuţit de boia
-o conservă de roşii decojite mărunţite, sau 6
roşii decojite şi tăiate mărunt
-o frunză de dafin
-2 felii de pâine prăjită bine, ruptă în
bucăţi mari
-3 linguri de oţet balsamic
-o legătură de pătrunjel tocat
-sare,piper după gust
-3-4 linguri de apă
MOD DE PREPARARE:
1.Se filetează macroul,având grijă să nu
rămână oase în carne, se stropeşte cu sare şi zeamă de lămâie şi se lasă
deoparte.
2.Într-o tigaie încăpătoare se căleşte uşor
usturoiul şi migdalele, după care se dau de-o parte
3.Se căleşte uşor ceapa apoi se adaugă boiaua,
roşiile şi frunza de dafin şi se fierb împreună,uşor, 5 minute (10 minute dacă
sunt roşii proaspete).
4.Puneţi într-un blender sau robot usturoiul,
migdalele, pătrunjelul, pâinea prăjită şi o lingură de apă.Mixaţi până obţineţi
o pastă,apoi adăugaţi roşiile împreună cu 2-3 linguri de apă şi oţetul.Gustaţi
şi asezonaţi cu sare şi piper
5.Aranjaţi fileurile de peşte într-un vas
termorezistent uns cu ulei, repartizaţi deasupra sosul, acoperiţi apoi vasul cu
folie de aluminiu şi daţi la cuptorul preîncălzit 180*C pentru 15-20 de
minute.După 10 minute scoateţi folia.
6.Serviţi presărat cu pătrunjel verde tocat.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu