joi, 31 octombrie 2013

Cornulete dospite


Micuta bucatarie e Ramonei mi-a fost repartizata din nou, in luna septembrie la Provocarea secreta, dar abia acum am avut timp de rasfoit, ales si comis o reteta de pe blogul ei : niste cornulete pufoase si tare bune.Asa ca imi cer inca o data scuze pentru intarziere.
Am modificat putin tehnica de preparare a cornuletelor, dar au iesit niste cornulete foarte bune.

 INGREDIENTE:
 Măsura cană =240 ml
 -4 ½ căni de făină cernută
 -2 ouă
 -100 g unt topit
 -100 g zahăr
 -¼ linguriță sare
 -2 plicuri drojdie uscată (14 g) sau 50 g drojdie proaspătă
 -200 ml lapte
 -un plic de zahăr vanilat
Ptr umplutură:
 -un borcan gem de prune,sau de care vreți si va place
 Sau
 -rahat tăiat cubulețe
 Sau
 -nucă, mac, brânză
Ptr finisat:
 -4 linguri de zahăr brun sau alb
 -aprox 3 linguri de miere, sirop de arțar sau sirop de agave
-un ou bătut

 MOD DE PREPARARE:
 1.Topim untul și dizolvăm drojdia și zahărul în laptele călduț

 2.Amestecăm făina cu sarea și ouăle, apoi adăugăm gradual amestecul de lapte apoi untul topit pe măsura frământării ( nu tot o dată), până obținem un aluat omogen și mătăsos, pe care îl punem într-un vas presărat cu făină, acoperit cu un prosop curat de bucătărie.Îl lăsăm la dospit într-un loc călduț și ferit de curenți de aer, până își dublează volumul.
 3.Aluatul obținut îl împărțim în 6 părți egale, formând o bilă din fiecare, apoi întindem fiecare bilă într-o foaie rotundă și o tăiem pe rază, în 8 .

 4.Punem câte o linguriță de umplutură  la marginea exterioară a fiecărui sector de cerc și rulăm spre vârf. Pentru umplutură am folosit gem de prune si rahat.

 5.Tapetăm o tavă cu hârtie de copt sau folie de teflon sau silicon, așezăm cornulețele în tavă și le mai lăsăm o jumătate de oră la dospit, după care le presărăm cu zahăr alb sau brun și le ungem cu ou bătut.
 6.Coacem cornulețele în cuptorul preîncălzit la foc mediu (180* C) timp de aproximativ 30 de minute, până ce sunt frumos rumenite.
 7.Le scoatem din cuptor, le punem pe un grătar și le ungem cât sunt calde, cu miere, sirop de arțar, de agave sau de care doriți. Vor căpăta o strălucire și o dulceață plăcută.


 Poftă bună ! 





2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...