marți, 22 octombrie 2013

File de biban in crusta de migdale si salsa verde

 Simplu, răcoritor și gustos ! E drept că e cam văratica pentru perioada asta a anului, dar pepenele galben poate fi înlocuit cu pere de exemplu sau putem face orice altă salată sau sos cu avocado, care vă place.Sau fără avocado, doar cu verdețuri, usturoi,capere.Până una alta însă iată ce vă propun eu  :

 INGREDIENTE:
 -6 fileuri de biban
 -4 linguri de pesmet
 -4 linguri de fulgi de migdale
 -2 linguri de parmezan ras
 -un ou batut
 -2 linguri de făină
-sare,piper dupa gust
 Ptr salsa verde:
 -1/2 pepene galben
 -un avocado
 -zeama de la o limetă sau lamaie
 -un cățel de usturoi
 -1/4 linguriță ardei cayenne sau altă boia iute
 -2 linguri ulei de măsline 
 -sare,piper dupa gust
 -o legătură de mărar verde tocat

 MOD DE PREPARARE:

 1.Se pregătește întâi salsa : se taie cubulețe cu latura de aproximativ un cm, pepenele verde, apoi avocado,se stropește cu zeama de la o limetă sau de la o lămâie mică, având grijă ca avocado să fie bine cuprins de zeama de lămâie, pentru a nu se oxida.Se asezonează cu sare,piper și praf de ardei iute cayenne.Se presară cu jumătate din legătura de mărar verde tocat, se toarnă și uleiul și se amestecă ușor.Se acoperă cu folie alimentară și se dă la rece.

 2.Intretimp pregătim fileurile de pește pane: le tamponam cu hârtie absorbantă pentru a înlătura excesul de apă, apoi le dăm prin făină, ou bătut și pesmet amestecat parmezan ras și fulgi de migdale.
 3.Prăjim fileurile în ulei ,ca orice pane, până sunt frumos rumenite, sau le putem coace în cuptor,puse pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și sprayate cu ulei.
 4.Servim salsa presărată cu mărar proaspăt tocat alături de două fileuri de pește.

 Poftă bună !

  Sfat : Înainte de a pune salsa la frigider, puneți sâmburele de avocado în salată și apoi acoperiți cu folie alimentară.Sâmburele va întârzia oxidarea cubulețelor de avocado.Sfatul este valabil ori de câte ori folosiți avocado, la guacamole sau alte salate. 

4 comentarii:

  1. Excelent arata iar gustul trebuie sa fie pe masura. O reteta ce merita incercata.

    RăspundețiȘtergere
  2. exotica reteta! trebuie ca este minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de bun trebuie sa fie!! De incercat ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,fetelor si eu zic ca e o reteta de incercat si eu zic ca garnitura asta merge foarte bine si cu carne de pasare si porc.Ma gandesc ca e o reteta buna si rapida pentru masa de sarbatori

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...