V-am spus ca weekend-ul asta cuvantul de ordine a fost varza. Asa ca am facut supa asta crema,care alaturi de supa de pui cu varza de Bruxelles, sunt cele mai bune supe ce le-am facut si le-am mancat toamna asta. Daca va place varza, n-o sa va para rau daca o incercati. Am folosit o ceasca de varza de Bruxelles, ca atat am oprit de la felul doi si varza creata.Cu cat mai multe frunze verzi de varza si varzuci de Bruxelles cu atat supa se va colora si mai pregnant in verde.
INGREDIENTE:
-600 g varza (de care vreti si aveti)
-un cartof mare sau 2 mai mici
-1/2 ceapa tocata
-3 linguri de vin alb sec
-200 ml smatana de gatit (dulce si lichida)
-2 l supa de legume sau apa
-o lingurita de chimen macinat
-20 g unt
-sare,piper dupa gust
-o legatura de marar verde tocat
-400 g varza calita in unt sau ulei, pentru servit
MOD DE PREPARARE:
1.Se toaca varza ( 1/3 se opreste deoparte, nu se fierbe ), se taie cartoful cuburi si se pun la fiert in supa de legume fierbinte, circa 20 de minute, pana ce legumele sunt fierte.
2.Cealalta treime de varza se caleste intr-o tigaie, in unt
3.Se pune si varza calita in oala cu cea fiarta si se paseaza cu blenderul, pana se transforma in crema.Se adauga smantana, vinul, chimenul macinat, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai pune pe foc sa clocoteasca usor, pana se evapora alcoolul vinului.
4.Se serveste calda , presarata cu varza calita deasupra si marar verde tocat.Se poate servi si cu chipsuri de bacon alaturi.Asa am facut prima data, dar acum cand am facut pozele, am uitat sa pun si chips-urile.
Pofta buna ! va asigur ca o sa aveti.
Reteta este si pentru provocarea Dulce Romanie , gazduita luna aceasta de Liana si Laura
yami yami :)
RăspundețiȘtergere.....mie si sufleul de varza mi se pare mai savuros decat cel de conopida!
mie imi plac in egala masura si varza si conopida, dar supa asta e mai buna decat supa crema de conopida.
ȘtergereMie imi place varzuca asta de numa , asa ca , supa sunt sigura ca e un deliciu !! ;)
RăspundețiȘtergereO saptamana usoara !!! :)
Magda, eu am devenit fana a supei asteia, de varza de Bruxelles nu mai zic
ȘtergereIn fine, gasesc si eu un fan-varza de Bruxelles, de unde sa ma aprovizionez cu retete de gatit! Mie varza asta nu-mi prea place gatita, dar cum tre' sa bag varza din toate pozitiile, tre' sa ma imprietenesc si cu ea, cu varzaBrux adica :)
RăspundețiȘtergereAuzi...mie varza de bruxelles si broccoli fiert mult si bine nu-mi plac la gust, in timp ce crude imi plac de ce, la o adica, nu le-as cali doar putin si apoi blendui sub forma de supa-crema semi-raw?
Ioana, mai mult de 8-10 minute nu trebuie fierte sub nici o forma.Cat despre brocoli, in abur mai mult de 5 minute nu trebuie fiert.Eu mereu uit de el si-l las 10 minute si iese un fiasco, adica prea moale.
ȘtergereMultumim pentru supa! Eu una sunt moarta dupa supele crema, asa ca e musai s-o incerc ;)
RăspundețiȘtergerefetelor n-o sa va para rau daca o incercati ca supa e tare buna.Nu uitati de vin, e esential in gustul final.
ȘtergerePai da, asta-i, de fapt, secretul. Eu am inceput sa pun vin -rosu, alb, de care am- aproape zilnic in mancarurile de legume si cand nu am in casa, un strop de otet balsamic.
ȘtergereImi place foarte mult varza, dar nu m-am gandit pana acum sa o transform si intr-o supa crema. E o idee super, azi o pun in practica!
RăspundețiȘtergerePaula, spor si sper sa fie pe gustul tau.
Ștergere