duminică, 10 noiembrie 2013

Supa crema de varza

 V-am spus ca weekend-ul asta cuvantul de ordine a fost varza. Asa ca am facut supa asta crema,care alaturi de supa de pui cu varza de Bruxelles, sunt cele mai bune supe ce le-am facut si le-am mancat toamna asta. Daca va place varza, n-o sa va para rau daca o incercati. Am folosit o ceasca de varza de Bruxelles, ca atat am oprit de la felul doi si varza creata.Cu cat mai multe frunze verzi de varza si varzuci de Bruxelles cu atat supa se va colora si mai pregnant in verde.

INGREDIENTE:
-600 g varza (de care vreti si aveti)
-un cartof mare sau 2 mai mici
-1/2 ceapa tocata
-3 linguri de vin alb sec
-200 ml smatana de gatit (dulce si lichida)
-2 l supa de legume sau apa
-o lingurita de chimen macinat
-20 g unt
-sare,piper dupa gust
-o legatura de marar verde tocat
-400 g varza calita in unt sau ulei, pentru servit

MOD DE PREPARARE:
1.Se toaca varza ( 1/3 se opreste deoparte, nu se fierbe ), se taie cartoful cuburi si se pun la fiert in supa de legume fierbinte, circa 20 de minute, pana ce legumele sunt fierte.
2.Cealalta treime de varza se caleste intr-o tigaie, in unt
3.Se pune si varza calita in oala cu cea fiarta si se paseaza cu blenderul, pana se transforma in crema.Se adauga smantana, vinul, chimenul macinat, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se mai pune pe foc sa clocoteasca usor, pana se evapora alcoolul vinului.
4.Se serveste calda , presarata cu varza calita deasupra si marar verde tocat.Se poate servi si cu chipsuri de bacon alaturi.Asa am facut prima data, dar acum cand am facut pozele, am uitat sa pun si chips-urile.
Pofta buna ! va asigur ca o sa aveti.
Reteta este si pentru provocarea Dulce Romanie , gazduita luna aceasta de Liana si Laura

11 comentarii:

  1. yami yami :)
    .....mie si sufleul de varza mi se pare mai savuros decat cel de conopida!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie imi plac in egala masura si varza si conopida, dar supa asta e mai buna decat supa crema de conopida.

      Ștergere
  2. Mie imi place varzuca asta de numa , asa ca , supa sunt sigura ca e un deliciu !! ;)
    O saptamana usoara !!! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Magda, eu am devenit fana a supei asteia, de varza de Bruxelles nu mai zic

      Ștergere
  3. In fine, gasesc si eu un fan-varza de Bruxelles, de unde sa ma aprovizionez cu retete de gatit! Mie varza asta nu-mi prea place gatita, dar cum tre' sa bag varza din toate pozitiile, tre' sa ma imprietenesc si cu ea, cu varzaBrux adica :)

    Auzi...mie varza de bruxelles si broccoli fiert mult si bine nu-mi plac la gust, in timp ce crude imi plac de ce, la o adica, nu le-as cali doar putin si apoi blendui sub forma de supa-crema semi-raw?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioana, mai mult de 8-10 minute nu trebuie fierte sub nici o forma.Cat despre brocoli, in abur mai mult de 5 minute nu trebuie fiert.Eu mereu uit de el si-l las 10 minute si iese un fiasco, adica prea moale.

      Ștergere
  4. Multumim pentru supa! Eu una sunt moarta dupa supele crema, asa ca e musai s-o incerc ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. fetelor n-o sa va para rau daca o incercati ca supa e tare buna.Nu uitati de vin, e esential in gustul final.

      Ștergere
    2. Pai da, asta-i, de fapt, secretul. Eu am inceput sa pun vin -rosu, alb, de care am- aproape zilnic in mancarurile de legume si cand nu am in casa, un strop de otet balsamic.

      Ștergere
  5. Imi place foarte mult varza, dar nu m-am gandit pana acum sa o transform si intr-o supa crema. E o idee super, azi o pun in practica!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...