Nu stiu daca v-am spus, dar mie imi plac tartele, fie ca-s sarate sau dulci.Poti combina diverse texturi si arome cu un rezultat de multe ori surprinzator.Tarta asta face si ea parte din categoria simplu si bun, fara multe ingrediente ,deci merita incercata, zic eu.
INGREDIENTE:
-un
ananas mic tăiat rondele sau o cutie de compot de ananas rondele
-2 linguri de miere, sirop de artar sau agave
Ptr.blat :
masura ceasca=240 ml
-2
cești de făină
-200 g
unt rece
-1/2
linguriță sare
-o
linguriță de zahăr brun
-3-5
linguri de apă foarte rece
Ptr
umplutură:
-500 g
cremă de brânză
-3/4
ceașcă zahăr
-4 ouă
-o mână
de stafide înmuiate în rom
-un
plic de zahăr vanilat sau o lingură extract de vanilie
MOD DE
PREPARARE:
1.Prima
dată preparăm blatul :se frământă cu vârful degetelor făina amestecată cu
zahărul,sarea și untul rece tăiat cubulețe, se adaugă 3-5 linguri de apă
rece,funcție de făină.Se dă aluatul la rece 30 de minute.
2.Se
întinde aluatul se tapetează forma de tartă cu el, se înțeapă cu furculița și
se dă iar la rece 15 minute, apoi se coace în cuptorul preîncălzit la 180*C,
timp de 10 minute.
3.Se
umple tarta cu umplutura formată prin amestecarea brânzei cu zahăr, ouă ,
stafide și zahăr vanilat, se așază deasupra rondelele de ananas care se ung cu miere,sirop de artar sau agave și se coace la
180 *C aproximativ 25 de minute, până ce tarta s-a rumenit frumos și umplutura
s-a copt.
Poftă
bună !
Arata incredibil aceasta tarta!
RăspundețiȘtergereTe invitam la provocarea Dulce Romanie de luna aceasta, gazduita de noi! Te asteptam cu drag!
Multumesc si pentru laude si pentru invitatie
ȘtergereSuper reteta!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereO tartă pe placul meu!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Alina !
ȘtergerePero lo que es una buena sugerencia me encanta la piña,abrazos.
RăspundețiȘtergereAbrazos Rosita !
Ștergere