Dacă e week-end, cred că un dulce mic nu e interzis.Și dacă e și ciocolătos , cu atât mai bine, ar zice unii.Tarta cu ciocolată întrunește toate calitățile: se pregătește repede, e ciocolătoasă și e bună.Atât doar că trebuie s-o lași la rece să se întărească crema; dar și operația asta poate fi puțin fentată, punând tarta în congelator, pentru vreo 20-30 de minute.Așa că, vorba românului, let's do it !
INGREDIENTE:
Măsura
ceasca=240 ml
Formă de tartă cu diametrul de 26 cm, sau 3 forme mai mici cu diametrul de 15 cm
ptr.aluat:
-2
cești de făină
-200 g
unt
-3/4
linguriță de sare
-o
linguriță rasă de zahăr brun
-3-5
linguri de apă rece
Ptr.cremă:
-400 ml
smântână de frișcă
-400 g
ciocolată 50% cacao
-o
lingură de unt
-o
lingură de sirop de agave, arțar sau miere
-1/4
fiolă esență de rom
-o
lingură extract de vanilie
-1/2 de sâmbure tonka ras
MOD DE
PREPARARE:
1.Frământați ușor un aluat fraged, cu vârful
degetelor, din făina amestecată cu sarea, zahărul, untul rece tăiat cubulețe,
apoi adăugați cele 3-5 linguri de apa rece(funcție de cât de uscată e făină).
Înveliți aluatul astfel obținut în folie alimentară și dați-l la rece 30 de
minute.
2.Întindeți aluatul într-o foaie rotundă,
îmbrăcați cu aluatul o formă de tartă ( diametrul 26 cm) unsă în prealabil cu unt, înțepați-l cu
furculița din loc în loc pentru a nu se umfla la copt ( sau acoperiți fundul
tartei cu o foaie de copt și așezați deasupra boabe de fasole sau orez, pentru
același efect).Mai dați aluatul astfel pregătit 15 minute la frigider. E importanta aceasta operatiune, pentru a nu se retrage marginile tartei in timpul coptului.
3.
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180*C (foc mediu) timp de 10-12 minute, până
se aurește frumos.
4.Intretimp încălziți smântâna de frișcă până
la punctul de fierbere impreuna cu sâmburele ras de tonka, luați de pe foc și turnați-o gradual peste ciocolata
mărunțită, unt și siropul de agave,amestecând continu cu un tel până la dizolvarea și
omogenizarea completă. Adăugați extractul de vanilie si esenta de rom.
5.Scoateți cu grijă tarta răcită din formă, turnați crema de ciocolată în ea și dați-o la frigider până ce se intareste.Poate sa dureze pana a două zi.
Poftă
bună!
unde-i ciocolata hop si eu!
RăspundețiȘtergereeu fac o placinta cu branza,este la cuptor si miroase tare bine.
pup si zi frumoasa!
vad ca e efervescenta mare de dulce in blogosfera, we asta ! Te pup Medi
ȘtergereMa alatur si eu Medutei, ca tare mult imi place ciocolata!
RăspundețiȘtergereIo mare fan ciocolata nu sunt, dar asta e unul din dulciurile cu ciocolata care imi place
ȘtergereEnvíame un trozo se ve muy irresistible,abrazos.
RăspundețiȘtergereAbrazos Rosita !
Ștergere