Pesto de leurdă este unul din sosurile pesto care îmi place mult.Este gustos și foarte versatil.De făcut l-am făcut mai demult, dar abia acum i-a venit rândul la postare.Dacă mai găsiți leurdă în piețe, merită din plin să-l încercați.Puteți să-l conservați și să-l folosiți ca atare, simplu pe pâine prăjită la micul dejun, sau cu paste, la pizza, la sos de fripturi, pește la grătar sau cuptor, cartofi copți sau fierți, in sosuri de salată,etc.
INGREDIENTE:
-100 g
leurdă
-100 ml
ulei de măsline
-30 g
parmezan ras
-50 g
semințe de pin
-sare
MOD DE
PREPARARE:
1.Spălați leurda și scurgeti-o.
2.
Puneți toate ingredientele într-un blender sau robot de bucătărie și mixați
până obțineți o pastă.Gustați și adăugați sare, dacă mai este nevoie.
3.Puneți pasta rezultată în borcănașe și
acoperiți cu o peliculă de ulei de măsline.Păstrați pesto în frigider(până la 2
luni), având grijă ca de fiecare dată când umblați la borcan să vă asigurați că
ce a rămas este acoperit de ulei. Pesto se poate păstra ambalat în caserole
mici din plastic și la congelator.
Sfat :
Semințele de pin pot fi înlocuite cu nuci, migdale, semințe de dovleac sau
floarea soarelui. De asemenea în loc de leurdă puteți folosi busuioc,patrunjel sau
combinație de ierburi (pătrunjel, busuioc, rozmarin, spanac, etc) .
Poftă
bună !
Buna seara! Aveti un blog foarte interesant, tocmai citeam aceasta reteta si ma gandeam sa va intreb daca putem conserva acest minunat sos prin fierbere pret de 30 min in bain-marie, exact asa cum conservam sucul de rosii de exemplu...astfel putem lasa borcanasele in asteptare la loc intunecat prin camara mai mult timp.Ce parere aveti? Felicitari pentru munca depusa in realizarea blogului, eu ma bucur mult ca v-am descoperit! :) Va doresc sanatate si un an cu bucurie si multa inspiratie!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri.Eu nu am incercat, dar in mod sigur se poate conserva prin fierbere la bain marie.Merita incercat cu un borcanel.Cand apare leurda am sa incerc si va tin la curent.
Ștergere