miercuri, 29 iulie 2015

Paste creste cu vita si ciuperci







N-am mai gătit felul asta de paste, creste, așa ca le-am încercat acum. Luasem o o bucată mai mare de ceafă de vițel cu os și am făcut din ea o ciorbă a la grec si friptură la cuptor. O parte din carnea  fiartă  am folosit-o la sosul pentru pastele astea.

 INGREDIENTE:
 -400 g paste creste
 -300 g carne de vită fiartă
 -o conservă de ciuperci
 -o ceapă tocată
 -2 căței de usturoi zdrobiți
 -un ardei roșu 
 -o conservă de roșii decojite mărunțite
 -un ardei iute (opțional)
 -o linguriță de busuioc
 -o linguriță oregano
 -o linguriță de boia dulce
 -50 ml vin roșu
 -sare, piper
 -pătrunjel verde tocat
 -parmezan ras

 MOD DE PREPARARE:

 1.Căliți ceapa tocată, usturoiul zdrobit, ardeiul roșu tăiat fâșii, ardeiul iute curățat de semințe și tocat.

 2.Adăugați carnea tăiată cubulețe, ciupercile, busuiocul, oregano și boiaua. Gătiți împreună 2-3 minute, apoi stingeți cu roșiile decojite și vinul și continuați gătirea la foc mic, până se leaga sosul. Asezonați cu sare și piper.
 3.Fierbeți pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj, apoi strecurați-le păstrând puțină apă pentru finisarea mâncării.
 4.Adăugați un polonic de apa în care au fiert pastele la sosul de carne, amestecați și adăugați pastele calde.
 5.Serviți pastele presărate cu parmesan ras și pătrunjel verde tocat.



 Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...