miercuri, 8 iulie 2015

Supa rece de castraveti si ridichi cu sticsuri crocante



 A fost Tudor la un team building, în care au avut niște lecții de gătit.Au invatat sa gateasca 4 retete interesante. Printre rețetele gătite a fost și această supă rece de castraveți și ridichi cu sticsuri crocante, genială pentru vremea caldă de acum.Și sticsurile sunt foarte bune, se fac repede. Când le puneți în cuptor, închideți ușa și fugiți. Sigur că puteți folosi orice fel de biscuiți sărați sau grisine, dar n-o să vă pară rău că ați făcut sticsurile după rețeta asta. Merg de minune și cu bere ! Cu excepția sticsurilor și a cepei călite pentru supa asta rece de castraveți si ridichi nu aveți nevoie de aragaz, ci doar de un mixer vertical sau blender. 

INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)

Ptr.supă:
 -250 g castraveți
 -250 g ridichi roșii de lună
 -2 cepe tocate
 -un cățel de usturoi
 -100 ml smântână lichidă (50+50)
 -sare, piper după gust
 -oțet de vin alb după gust
 -ulei de măsline
 Ptr. sticsuri:
 -250 g făină
 -1/2 linguriță sare
 -1/2 plic de drojdie instant fr oetker
 -125 ml apă
 -50 g unt la temperatură camerei
 -o lingură de ulei de măsline
 -3 căței de usturoi zdrobiți
 -o lingură de cimbru uscat mărunțit
 -50 g parmezan ras

 MOD DE PREPARARE:
 1.Începem cu sticsurile: amestecăm apa cu uleiul, sarea și drojdia.


 2.Turnăm amestecul lichid peste făină, mixăm, apoi adăugăm untul, usturoiul și parmezanul.Frământăm până obținem un aluat fîn. Acoperim aluatul cu un prosop și lăsăm la dospit 45 de minute.
 3.Întindem aluatul într-o foaie dreptunghiulară, cu grosimea de aproximativ 5 mm, apoi cu un cuțit ascuțit sau rolă de patiserie, tăiem bastonașe de dimensiunea dorită.
 4.Așezam bastonașele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le mai lăsăm 15 minute la odihnă.
 5.Ungem bastonașele cu apă sau cu ou bătut și le dăm la cuptrul încins la 160 *C până devin aurii și crocante.
 6.Pentru supă : călim scurt ceapa și usturoiul în puțin ulei, stingem cu apă cât să acopere ceapa și fierbem la foc mic timp de 5 minute.
 7.Castraveții îi tăiem cuburi, la fel și ridichile și le putem în 2 castroane separate.
 8.Punem câte 1-2 linguri de apă în fiecare castron și cu ajutorul unui blender sau mixer vertical zdrobim legumele. Împărțim ceapa călită între cele 2 castroane, și mixăm să obținem o cremă.Completăm cu apă în fiecare castron ca să ajungem la 500 ml din fiecare supă.
 9.Condimentăm cele 2 supe cu sare, piper și oțet și adăugăm 50 ml de smântână în fiecare supă. Mixăm.
 10.Servim după cum urmează: punem întâi în castron sau farfurie supa de castraveți, în mijloc adăugăm cu grijă supa de ridichi , adăugăm câteva picături de ulei de măsline și mâncăm cu poftă împreună cu sticsurile crocante.


 Poftă bună ! 

2 comentarii:

  1. Arata foarte bine si este chiar buna pentru aceasta perioada in care se recomanda consumul de legume. O sa incerc acele sticsuri, imi place textura lor. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catalina, sa- mi spui cum ti-au iesit.Incearca si supa pentru ca este incredibil de buna.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...