marți, 13 septembrie 2016

Spaghete carbonara


 Originea denumirii spaghetelor carbonara este incertă și disputată.Una din legende o atribuie minerilor din minele de cărbune din Umbria, care ar fi făcut rețeta cunoscută romanilor, adică locuitorilor Romei, în secolul XIX. Altă legendă o atribuie unui nobil napolitan, Ippolito Cavalcanti, care ar fi publicat rețeta într-o carte a sa.Probabil că nu se mai găsește cartea aceea.Cum în cărțile de rețete apare abia după la doilea război mondial, se mai spune că rețeta a fost inventată de bucătari romani, în timpul celui de-al doilea război mondial, când americanii au venit cu provizii mari de bacon și praf de ouă. Oricare ar fi adevărul, ne bucurăm de o rețetă simplă și în același timp foarte gustoasă.Este printre preferatele mele.

  INGREDIENTE: 
Ptr. doua portii:
  -200 g spaghete 
  -100 g bacon  
  -50 g parmezan ras sau brânză pecorino rasă sau și una și alta
  -2 gălbenușuri 
  -sare, piper proaspăt măcinat 

  MOD DE PREPARARE:  
  1.Puneți la fiert spaghetele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe pachet. 
 2.Tăiați baconul cubulețe.

  2.Intretimp încingeți o tigaie încăpătoare și prăjiți baconul până devine crocant, apoi stingeți cu 2 plonice de apa în care fierb spaghetele și lăsați să scadă.Va rezulta un sos maroniu.

 3.Amestecați într-un bol cu ajutorul unui tel gălbenușurile împreună cu parmezanul ras.
  3.Adăugați spaghetele fierte în tigaie, închideți focul , apoi adăugați amestecul de parmezan ras și gălbenușuri, amestecați bine și mai adăugați jumătate de polonic din apa fierbinte în care au fiert spaghetele, amestecați. 
  4.Serviți spaghetele de îndată, într-un bol sau farfurie, presărate cu piper proaspăt măcinat.
 

  Poftă bună!  
Aceasta reteta am publicat-o prima data pe site-ul www.hobbychef.ro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...