luni, 22 mai 2017

Piept de pui in crusta de migdale cu spaghete de dovlecei si morcocvi


























 De când am primit atașamentul la mixerul KA care face spirale, spaghete și panglici de legume, îmi place să mă joc cu el, la garnituri și salate. De data asta am făcut niște șnițele mai altfel, coapte în cuptor și o garnitură simplă spiralizata, ca să zic așa, din dovlecei și morcovi.

INGREDIENTE:
-un piept mare de pui
 -50 g unt
 -2 fire de ceapă verde tocată
 -8 linguri de pesmet
 -2 linguri de fulgi de migdale  
 -o lingură de făină
 -un ou
 -1/2 linguriță de muștar Dijon
 -sare, piper după gust
Ptr. garnitură:
 -un dovlecel
 -2 morcovi
-o linguriță de zahăr
 -50 g unt
 -o lingură de ulei
 -50 ml vin roșu 
  -sare, piper
                                    
 MOD DE PREPARARE:
 1.Se zdrobesc grosier fulgii de migdale, se filetează pieptul de pui pentru a se obține 4 bucăți.
 2.Intr-o tigaie se topește untul până capătă o nuanța maronie, apoi se adaugă ceapa verde tocată care se rumenește ușor și ea.Se adaugă pesmetul, migdalele, se amestecă continu și se lasă până se rumenește. Se pune apoi să se răcorească amestecul pe o farfurie întinsă.
 3.Se mai pregătesc 2 farfurii: una cu făină și una cu oul bătut și amestecat cu muștar, sare, piper.
 4.In continuare se procedează ca la șnițele: se trec feliile de piept prin făină (se scutură de făină excedentară), apoi prin ou și la sfârșit prin pesmetul pregătit ca mai sus.

 5.Se așază carnea într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 *C, timp de aproximativ 20 de minute, până ce este frumos rumenită și carnea pătrunsă.
 6.Pentru garnitură se dau dovlecelul și morcovul prin aparatul de obținut spaghete, spirale de legume.



 7.Se topește untul într-o tigaie se adaugă uleiul și morcovii , se presară zahărul și se sotează 5 minute.Se adaugă vinul și spaghetele de dovlecei și se mai gătește până se inmoia ușor și dovleceii.Se sărează, se piperează și se adaugă mărar și pătrunjel verde tocat.
 8.Se servește pieptul de pui alături de garnitura de dovlecei și morcovi.


   Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...