De când am primit atașamentul la mixerul KA care face spirale, spaghete și panglici de legume, îmi place să mă joc cu el, la garnituri și salate. De data asta am făcut niște șnițele mai altfel, coapte în cuptor și o garnitură simplă spiralizata, ca să zic așa, din dovlecei și morcovi.
INGREDIENTE:
-un piept mare de pui
-50 g unt
-2 fire de ceapă verde
tocată
-8 linguri de pesmet
-2 linguri de fulgi
de migdale
-o lingură de făină
-un ou
-1/2 linguriță de
muștar Dijon
-sare, piper după
gust
Ptr. garnitură:
-un dovlecel
-2 morcovi
-o linguriță de zahăr
-50 g unt
-o lingură de ulei
-50 ml vin roșu
-sare, piper
MOD DE PREPARARE:
1.Se zdrobesc grosier
fulgii de migdale, se filetează pieptul de pui pentru a se obține 4 bucăți.
2.Intr-o tigaie se
topește untul până capătă o nuanța maronie, apoi se adaugă ceapa verde tocată
care se rumenește ușor și ea.Se adaugă pesmetul, migdalele, se amestecă continu
și se lasă până se rumenește. Se pune apoi să se răcorească amestecul pe o
farfurie întinsă.
3.Se mai pregătesc 2
farfurii: una cu făină și una cu oul bătut și amestecat cu muștar, sare, piper.
4.In continuare se
procedează ca la șnițele: se trec feliile de piept prin făină (se scutură de
făină excedentară), apoi prin ou și la sfârșit prin pesmetul pregătit ca mai
sus.
5.Se așază carnea într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 *C, timp de aproximativ 20 de minute, până ce este frumos rumenită și carnea pătrunsă.
5.Se așază carnea într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 *C, timp de aproximativ 20 de minute, până ce este frumos rumenită și carnea pătrunsă.
6.Pentru garnitură se
dau dovlecelul și morcovul prin aparatul de obținut spaghete, spirale de
legume.
7.Se topește untul într-o tigaie se adaugă uleiul și morcovii , se presară zahărul și se sotează 5 minute.Se adaugă vinul și spaghetele de dovlecei și se mai gătește până se inmoia ușor și dovleceii.Se sărează, se piperează și se adaugă mărar și pătrunjel verde tocat.
7.Se topește untul într-o tigaie se adaugă uleiul și morcovii , se presară zahărul și se sotează 5 minute.Se adaugă vinul și spaghetele de dovlecei și se mai gătește până se inmoia ușor și dovleceii.Se sărează, se piperează și se adaugă mărar și pătrunjel verde tocat.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu