vineri, 19 iunie 2020

Pulpe de pui cu ardei si mozzarella



Iata o noua reteta simpla si rapida, cu doar 7-8 ingrediente, daca punem si patrunjelul.Am folosit un ardei numit ancho, care este un fel de capia verde, dar usor iute si uscat.Cum la noi nu se gaseste il puteti inlocui cu o lingurita de paprica afumata dulce sau iute, dupa cum va place.Se poate folosi si paprica simpla, depinde ce aveti. Mancarea este mediu de iute, depinde si de iuteala ardeilor. Asa ca gradul de iuteala il reglati dupa gustul vostru.

INGREDIENTE:
-6 pulpe superioare de pui
-2-3 ardei iuti verzi
-1 ardei ancho (in lipsa o lingurita de paprica afumata)
-1 ardei rosu gras sau capia
-4 catei de usturoi feliati
-500 ml rosii pasate
-125 g mozzarella (o bila)
-sare, piper
-busuioc verde sau patrunjel verde tocat

MOD DE PREPARARE:
1. Se hidrateaza ardeiul ancho in apa calda, circa 30 de minute. Daca nu aveti, omiteti pasul acesta.
2. Pulpele superioare se sareaza, se pipereaza si se rumenesc pe ambele parti, intai cu pielea in jos, intr-o tigaie sau cratita in care vom gati intreaga mancare. Se scot si se lasa deoparte pana facem sosul.
3. Se feliaza ardeii iuti rondele, cu seminte cu tot. Daca vreti sa fie mai putin iute, taiati ardeii pe lung si scoateti nervurile si semintele, apoi tocati-i.Tocati ardeiul rosu si taiati felii fine usturoiul.




4.In tigaia in care ati fript puiul, adaugati ulei daca mai este nevoie si caliti ardeiul iute si cel rosu, apoi adaugati usturoiul si ardeiul ancho taiat bucatele, sau boiaua afumata. Stngeti totul cu sucul de rosii, dati in clocot si adaugati pulpele, cu pielea in sus.Gatiti la foc mediu spre mic, circa 15 minute, pana carnea este patrunsa.
5.Presarati peste carne mozzarella taiata cubulete mici si puneti capacul, pana se topeste branza.Eu am vas zepter si e suficient sa pun capacul, dar se poate pune si la cuptor,ca sa se topeasca branza.
6. Presarati cu busuioc verde sau patrunjel verde tocat, suc de lamaie si serviti cu o salata sau garnitura dorita.


Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...