sâmbătă, 27 iunie 2020

Ciorba de perisoare


Ciorba de perișoare, alături de alte câteva ciorbe, ca cea de burtă, de văcuță sau de potroace, este prin popularitate cel puțin, o ciorbă tradițională românească. Drept care se regăsește în toate regiunile țării, cu variațiile locale specifice. Iată una din variante.

 INGREDIENTE : 
Ptr.perișoare:
 -500 g carne tocată porc sau amestec porc și vită  
 -1/2 ceașcă orez 
-o lingură de făina
 -o ceapă mare tocata mărunt 
 -un cățel de usturoi zdrobit 
 -o linguriță mentă uscată zdrobită 
-1/2 linguriță cimbru uscat 
 -sare,piper după gust 
 -un ou 
Ptr. ciorbă:
 -3 morcovi 
 -un păstărnac  
 -1/2 țelină mica  
-1/2 ardei roșu 
-o conserva de roșii decojite mărunțite
 -0.3 l borș sau după gust
-2 linguri leuștean tocat ,de preferință verde 
 -2 linguri pătrunjel verde tocat 
  
 MOD DE PREPARARE : 


 1.Carnea tocată se amestecă cu ceapa tocată, usturoiul zdrobit cu zdrobitorul de usturoi, oul, făina,  cimbrul și menta. Se potrivește de sare și piper și se formează perișoarele cu mâna udă, pentru a nu se lipi. 

 2.Se mărunțesc legumele, fie în robotul de bucătărie, fie se taie cubulețe cu cuțitul, fie se rad pe răzătoarea mare.
3. Se adaugă perișoarele în 4-5 l de apă care fierbe, se aduce apa iar la fierbere și se gătesc la foc mic  aprox 30 de minute, sau până ce perișoarele sunt fierte. Se adaugă  legumele se fierb 10 minute, după care se adaugă conserva de roșii decojite, borșul și se mai fierb împreună încă 5 minute. Se gustă și se asezonează cu sare, piper sau borș,dacă mai este nevoie.
 4.Se închide focul și se adaugă leușteanul și pătrunjelul verde. 
 5. Se servește presărată cu pătrunjel proaspăt tocat, alături de smântână și ardei iute.



Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...